top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Şampiyon Hızır 1

Akdeniz’in en büyük deniz festivalinin 33. yılında yelkenlerini yangın bölgelerine açan yarışçılar ödüllerine kavuştu. American Hospital The Bodrum Cup genel klasman birincisi Hızır 1, ikincisi Usta K, üçüncüsü ise Jasmin 1 oldu



Tamamlanan son etabın ardından Ağanlar Tersanesi’nde kurulan alanda ödül töreni gerçekleştirildi. The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, organizasyonda görev alan tüm ekip arkadaşlarını tek tek sahneye davet ederek hepsine teşekkür etti.


Törende konuşan Süleyman Uysal, The Bodrum Cup’ın bir festivalden daha fazlası olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sanat alanında, sosyal sorumluluk alanında yaptığımız etkinliklerden elde edilen gelirlerin bağışlandığı dev bir organizasyona dönüştü. Biz artık gençler olarak umut vaadetmek istemiyoruz. Biz sorumluluk alarak, taşın altına elimizi sokarak biz artık umudun ta kendisi olmak istiyoruz. The Bodrum Cup her yıl daha iyi olacak çünkü Bodrum bunu hak ediyor. Biz bunun için gece gündüz çalışmaya hazırız. Orman yangınlarında büyük bir özveriyle söndürme çalışmalarına katılan herkesin ellerinden öpüyorum. Siz iyi ki varsınız ki biz o felaketten kurtulabildik ve bugün buradayız.”


The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras da şunları söyledi: “1980’lerin başlarında Bodrum’da Mavi Yolculuk için balıkçı teknelerinden dönüştürülmüş 4-5 adet yat vardı ve yeterli sayıda kaptan da personel de bulunmuyordu. Biz bu alanın gençlere yeni meslekler kazandırabilecek potansiyelini açığa çıkarmak istediğimizde Türkiye’nin ilk okul gemisini kurduk.


Tamamen gönüllülük desteğiyle hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde deneyimli kaptanlar, yeni nesil kaptan adaylarıyla bir araya geldi ve Mavi Yolculuk’un o kendine has kaptanlık kültürü yeni nesillere aktarılabildi. Tekne yapım usulleri değiştiği için birçok yeni meslek kolu da oluştu. Ustaları mühendisler, mühendisleri tasarımcılar, tasarımcıları denizcilik öğrencileri takip etti. American Hospital The Bodrum Cup, tüm şehri kapsayan bir festival olduğu için bölgenin tanıtımına ve doğal güzelliklerinin korunmasına da önemli katkıları oldu. Bodrum’un her yanında farklı etkinliklerle binlerce insanı buluşturuyoruz. Bu da kuşkusuz bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.”


Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise “Seneye tüm ekibimle beraber sizleri bekliyor olacağım ve aktif bir şekilde aranıza katılacağım. The Bodrum Cup’ı bugünlere taşıyan tüm emekçilerine tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum’’ dedi.




Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Yatlar, guletler, ayna kıçlar. İşte bu topraklarda bunlar yapılıyor. Bu kültürü yelkenle buluşturan kim? Erman Aras. Kendisine teşekkür ediyorum. Denizcilik bizim kültürümüzdür, tarihimizdir. Her zaman ona sahip çıkacağız. Bu festival için emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız’’ dedi.


Törende; Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İlknur Ülküm Seferoğlu ve Hüseyin Tutkun ile sponsorların yetkilileri dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti.


American Hospital The Bodrum Cup “Cruiser A” kategorisinde birinci olan Lone Raver, ekibine ödülünü Gold Sponsor Anadolu Sigorta adına Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, verdi.


Comments


bottom of page