top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Estetikte Trendler

Medikal estetikte en güncel trendleri ortaya koyan “Medikal Estetikte Tüketici Trendleri Araştırması” raporu açıklandı. Türkiye’deki farklı illerden 25-60 yaş aralığında 1000 kadının katıldığı araştırma, Türk kadınının hayal ettiği yüz tipini ve medikal estetikten beklentisini ortaya koydu.


Allergan Aesthetics’in, IPSOS iş birliğinde hayata geçirdiği “Medikal Estetikte Tüketici Trendleri Araştırması” raporunun çarpıcı sonuçları Allergan Aesthetics’in tüketici iletişim platformu olan ‘Küçük Bir Dokunuş’ ev sahipliğinde JW Marriott İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen etkinlikte açıklandı. Araştırmaya, farklı gelir gruplarından önümüzdeki 2 yıl içerisinde cerrahi estetik veya cerrahi olmayan bir medikal estetik uygulaması yaptırmayı planlayan 25-60 yaş aralığında 1000 kadın katıldı. Araştırma sonuçları; Türkiye’deki kadınların medikal estetiğe genel bakışları ve bu konudaki farkındalıkları, güzellik algıları, cerrahi ve cerrahi olmayan uygulamalardan duydukları memnuniyet gibi konulardaki beklentileri ortaya çıkardı.



Türk Kadınının Hayalindeki Yüz Tipi

Araştırma sonuçları Türk kadınının hayal ettiği yüz tipini de ortaya çıkardı. Sonuçlara göre; katılımcıların yüzde 37’si daha genç bir görünüm elde etmek isterken, yüzde 67’si daha ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyor. İdeal cilt ile ilgili beklenti ise yüzde 44 oranında daha pürüzsüz bir cilt yapısı. Ek olarak her 2 kadından 1’i daha oval bir yüze sahip olmak isterken, yüzde 35’i keskin ve belirgin bir çene hattına sahip olmayı hayal ediyor. Türk kadınının ideal dudak ile ilgili beklentisi ise yüzde 56 oranında üst ve alt dudağın aynı oranda dolgun olması.


10 Kadından 7’si Yorgun Görünmekten Rahatsız

Araştırma sonuçlara göre; 25-50 yaş arası her 10 kadından 7’si cildinin yorgun görünmesinden rahatsızlık duyuyor. Bu oran, dermal dolgu uygulamalarıyla ilgili farkındalığı olan kadınlarda olmayanlara göre öne çıkıyor. Yorgun görünümü; yüzde 23 ile sarkık görünüm, yüzde 19 ile üzgün görünüm ve yüzde 16 ile kızgın görünüm takip ediyor. Katılımcıların sadece yüzde 12’si yüz görünümleriyle ilgili bir şikayetleri olmadığını belirtiyor.


Dolgu Yaptırmanın 3 Motivasyon Kaynağı

Araştırmanın sonuçları Türkiye’deki kadınların dermal dolgu yaptırma kararındaki en önemli 3 motivasyon kaynağını da ortaya koyuyor. Cilt yorgunluğu, daha genç görünüm ve çekici bir yüze sahip olmak motivasyonu kaynaklarında ilk üçte yer alıyor. Daha önce dermal dolgu yaptırmamış katılımcılarda yüzde 20 oranında cilt yorgunluğu öne çıkarken, daha önce işlem yaptırmış olan katılımcılarda birinci öncelik yüzde 23 oranında daha genç bir görünüm kazanmak. Kadınların yüzde 16’sı ise dermal dolgu uygulamaları ile daha çekici bir görünüme sahip olmayı hayal ediyor. Bununla birlikte kadınların yüzlerinde en memnun olduğu bölge gene yüz şekli iken, en memnun olmadıkları durum cilt kalitesi ve cildin nemlilik derecesi.


Birinci Öncelik Doğal Görünüm

Araştırma sonuçlarına göre; daha önce dermal dolgu uygulaması yaptıran kişilerin yüzde 80’e yakını uygulamadan memnun kaldığını belirtiyor. Memnuniyet sebepleri arasında, doğal görünmesi ve uygulamanın fark edilmemesi yüzde 65 oran ile öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 62’si ise yaptırdığı uygulamanın beklentilerini karşılaması nedeniyle memnun olduğunu açıklarken, yüzde 59’u hekiminden duyduğu memnuniyeti önceliklendiriyor.




En Önemli Etken Uzman Hekim

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 46’sı dermal dolgu ile ilgili farkındalığa sahipken, bu kitlenin sadece yüzde 7’si uygulama yaptırdığını belirtiyor. Bununla birlikte farkındalığı olan her 10 kişiden ortalama 7’si önümüzdeki 2 yıl içinde dermal dolgu yaptırmayı düşünüyor. Araştırma sonuçlarına göre; dermal dolgu yaptırmayı düşünen kadınların uygulama hakkındaki bilgi seviyesi, yaptırmayı düşünmeyenlere kıyasla anlamlı derece yüksek. Bununla birlikte araştırmaya katılan kadınların ortalama yüzde 36’sı dermal dolgu ile ilgili çekincelerinin giderilmesindeki en önemli faktörün uzman hekim ile birebir görüşme olduğunu belirtiyor.

Yüzde 96’sı Yeniden Uygulama Yaptırmak İstiyor

Sonuçlara göre; daha önce dermal dolgu uygulaması yaptıran kadınların ortalama yüzde 97’si 2 yıl içinde uygulamayı tekrarlatmayı düşünürken, yarısından fazlası aynı hekim ile devam etmeyi düşündüğünü belirtiyor. Uygulamayı tekrarlatmadaki öne çıkan en önemli motivasyon, sevilen görünüme yeniden sahip olmak iken, her 3 kadından birinde yeni bir bölgeye uygulama yaptırma motivasyonu bulunuyor.




Cerrahi Estetikte Dünyada 7. Sıradayız

Türk kadınının yıllar içinde değişen estetik ve güzellik algısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Allergan Aesthetics Türkiye Genel Müdürü Barlas Döner, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların güzellik ve estetik ile ilgili algısı hızlı bir değişim geçirdi. Bunun temelinde farkındalığın artması, yıllar içinde gelişen teknolojik çözümler ve medikal estetik uygulamaları konusunda çoğalan beklenti yatıyor. Allergan Aesthetics’in 2021 yılında tüm dünyada gerçekleştirdiği global bir pazar araştırmasının sonuçlarına baktığımızda; kadınların ‘kendinin en iyi hâline ulaşma’ konusundaki motivasyonunun en yüksek olduğu ülkenin, yüzde 98 oranla Türkiye olduğunu görüyoruz. Bunun bir sonucu olarak 17 ülke arasında yapılan sıralamada estetik alanında cerrahi uygulama yaptırma oranında 7. sırada, cerrahi olmayan uygulama yaptırma oranında ise 9. sırada yer alıyoruz. Hızla gelişen bu süreçte kadınları daha iyi anlamak, onların medikal estetik yolculuklarına eşlik ederken motivasyon noktalarını ve karşılarına çıkan bariyerleri netleştirmek için de çalışıyoruz. Uzun yıllara dayanan medikal estetik alanındaki mirasımızın rehberliğinde hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.


Comments


bottom of page