top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Dünyaca Ünlü Kemancı, Bodrum Kalesi'nde Sahne Aldı

Avusturya’nın dünyaca ünlü kemancısı Phoebe Violet, "Bodrum'da Avusturya Günleri" etkinliğimi kapsamında, Bodrum Kalesi'nde muhteşem sahne performansıyla izleyicileri adeta büyüledi.



Baki Bilgili koordinatörlüğünde, Avusturya Kültür Ofisi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bodrum'da Avusturya Günleri" etkinliği kapsamında; besteci, şarkıcı ve kemancı Phoebe Violet, Bodrum Kalesi'nde harika bir sahne performansı gerçekleştirdi.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Silvia Neureiter, BODTO Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ve Avusturya Muğla Fahri Konsolosu Fatih Can Ekşi'nin de izlediği konserde; Phoebe Violet ile grubu performansları ile beğeni topladı.



Konuşmasında Türkçe olarak "Ben Türkçe öğreniyorum." diyerek izleyicilerden alkış alan Silvia Neureiter, kültür ve sanatın uluslararası iletişimin en önemli araçlarından sayıldığını söyledi.



Konser öncesi konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da "Kentler; yazarları, şairleri ve müzisyenleri ile tarihe yön veren kişileri ile bir bütündür. Özellikle onları okumadan tanımadan, onları dinlemeden ve onları anlatmadan kentlerimizi eksik tarif ederiz. Bodrum’un bu denli kültür birikimi ile ne kadar dolu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Nasıl bir medeniyet üzerinde yaşadığımızı yine Farklı kültürlerle yoğrulmuş bu toprakların binlerce yıldır. Üstüne koya koya biriktirerek nasıl bu günlere geldiğini çok çok iyi biliyoruz. Özellikle bu topraklarda binlerce yaşamış kültürlerin bizlere bıraktığı bu aura, bu toprakların üzerindeki bu güzel hava, dostluk, barış havası kültür ve sanatla da birleştiği zaman çok farklı bir lezzet sunuyor bizlere. Bu tür etkileşimleri her zaman destekliyoruz" dedi.

Commentaires


bottom of page