top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Bodrumspor'dan Tarihi Başarı

1931 yılında kurulan ve 2016-2017 sezonundan beri 2. Lig'de mücadele eden Bodrumspor, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'i İstanbul'da yenerek adını bir üst tura yazdırdı.




TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 15 maçta 26 puan toplayarak 6.sırada yer alan Bodrumspor A.Ş, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda, Medipol Başakşehir'i penaltılar sonucunda 4-2 mağlup etti ve 5. tura yükseldi. Bu sonuçla Bodrumspor tarihinde ilk kez bir Süper Lig ekibini eleyerek üst tura çıkmış oldu.



Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Medipol Başakşehir, normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biten maçta panaltılarda Bodrumspor'a mağlup olarak kupaya veda etti. Emre Belözoğlu yönetiminde Medipol Başakşehir, ilk mağlubiyetini 7. maçında Bodrumspor'a karşı almış oldu.


24. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Lima'dan aldığı pasla Bodrumspor yarı sahasının ortalarında topla buluşan Ahmed Kutucu, yaklaşık 25 metreden sert vurdu, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-0.


44. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Yekta'nın ara pasıyla Medipol Başakşehir ceza sahada topa buluşan Medeni, sağ çaprazdan sert vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-1.

Karşılaşmanın 90 dakikası ve uzatmaları 1-1 berabere sona erdi.


72. dakikada sol kanatta topla buluşan Ahmed Kutucu, ceza sahası önüne kat ederek çok sert vurdu. Kaleci Egemen’den dönen top Visca’da kaldı. Bu futbolcunun müsait vuruşunda Egemen yine geçit vermedi.


97. dakikada Apti ile orta sahada girdiği mücadele sonrasında rakibine dirsek atan Ndayishimiye ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.


115. dakikada Apti Mert’in pasında topla buluşan Halil İbrahim ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak kaleci Muhammed topu kornere gönderdi.


Bodrumspor, Medipol Başakşehir'e penaltılarda 3-1 üstünlük kurarak, 5. tura yükseldi.

Medipol Başakşehir'de Edin Visca, Danijel Aleksic ve Alexandru Epureanu penaltı atışından yararlanamadı, Lucas Lima ise atışı gole çevirdi.


Bodrumspor'da ise Sergen Yatağan, Süleyman Güneş ve İmeri penaltı atışını gole çevirirken, Apti Mert Çayir penaltı atışından yararlanamadı.




Bodrumspor Tarih Yazdı

Derviş Görgün tarafından 1931 yılında kurulan Bodrumspor’un ilk dönemlerde sarı kırmızı olan renkleri, ilerleyen yıllarda yeşil-beyaz olarak değiştirildi. Uzun seneler amatör kümede mücadele eden kulüp, tarihinde ilk kez 1995-96 sezonunda 3. Lig’de yer aldı ancak başarısız olarak aynı sezon küme düştü. 2011-12 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e çıkan yeşil-beyazlı ekip, 2012-13’ten itibaren BAL’da mücadelesini sürdürdü. BAL’daki üçüncü sezonu olan 2014-15’te 7. Grup’ta namağlup şampiyon olan Bodrum Belediyesi Bodrumspor 19 yıl sonra 3. Lig’e döndü.2015-2016 sezonunda 3. Lig’deki ilk sezonu olmasına karşın Play-Off’a kalmayı başaran yeşil-beyazlı ekip yarı finalde Ofspor’a elendi. 2016-17’ye de iddialı başlayan Bodrumspor, sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi ve tarihinde ilk kez 2. Lig’e yükseldi.

コメント


bottom of page