top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

"Hayallerin Senfonisi" Sergisi Heredot Kültür Merkezi’nde

Sanatçı Aynur Civan Baycık’ın 3 yıldır üzerinde çalıştığı, “Hayallerin Senfonisi” isimli, 51 çalışmadan oluşan kişisel sergisi, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde açıldı. Cumhurbaşkanı Hukuk Baş Danışmanı Ahmet Karayiğit’in açılış kurdelesini kestiği sergiye, sanatçının; eşi 20 ve 21. Dönem DSP Zonguldak Milletvekili Tahsin Boray Baycık, kızı Av. Gaye Baycık, annesi İmran Civan ile çok sayıda davetli katıldı.

Sanatçı Aynur Civan Baycık'ın, “Hayallerin Senfonisi” isimli kişisel sergisine çok sayıda davetli katıldı.
Sanatçı Aynur Civan Baycık'ın, “Hayallerin Senfonisi” isimli kişisel sergisine çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Aynur Civan Baycık katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Henüz 9 yaşımdayken, babaannemin düşüp kırılan radyosunu çalışır hale getirerek hayal gücümü kullanmaya başladım. O gün evdeki herkes çok şaşırmıştı. 12 yaşımdayken bir gün rahmetli babamdan ‘Bana yağlı boya alır mısın?’ diye istekte bulundum. Akşamına yağlı boyalarım geldi. Hayallerimin hediyesini alarak inanılmaz mutlu olmuştum. O gece uyumadan büyük bir istekle ince bir ahşap üzerine resmi hayal edip boyamaya başlamıştım. Sanatla ilgili hiçbir eğitim almadan henüz 12 yaşında çalıştığım ilk göz ağrım, yağlı boya tablomu sizlerle paylaşmak istiyorum.


Sanatçı Aynur Civan Baycık'ın henüz 12 yaşındayken yaptığı yağlı boya tablo.
Aynur Civan Baycık'ın 12 yaşındayken yaptığı tablo.

Sonrasında Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Bölümü’nden mezun oldum. Orada pek çok çalışmam oldu. Fakültede kendimi daha da geliştirdim. Grafik dersinde yaptığım resimler aylarca panoda asılı kalırdı, seramik dersinde yaptığım seramiklerin hiçbirini alamadım çünkü hocam vermedi. Fakat bu arada fakültede yaptığım içerisinde bir sürü resmim olan dosyam anneciğimin evinden kayboldu. Çok fazla resmim vardı… O kaybolan resimlerime halen çok üzülüyorum.


Fakat yoğun yaşam koşullarımdan dolayı sanatımı yıllarca icra edemedim. Görsel sanatlarla ilgili çalışmalarımı çocuklarımla bütünleştirmeye çalıştım. Onlara kendi hazırladığım seramik hamurlarından verip birlikte çok güzel çalışmalar sergiliyorduk. En unutulmaz, en güzel anılarımdı. Benim için sanat aşkı, damarlarımdaki kanda, ruhumda… Her köşemde farklı bir sanat var. Hepsinin genel ismi aile. Ankara’da yaptığım çalışmalarımı getirmedim… Burada, 3 senedir çalışıyorum. Çoğunda hayal gücüm var. Hayal gücümü kullanarak 51 adet çalışmamı sergilemiş olduk. Benim için birçok anlamı olan Hayallerim Senfonisi sergimdeki mutluluğu paylaşmak için teşriflerinizden dolayı onur duydum. Çok teşekkür ve içten sevgiler. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.”


İmran Civan, Gaye Baycık, Aynur Civan Baycık, Tahsin Boray Baycık
İmran Civan, Gaye Baycık, Aynur Civan Baycık, Tahsin Boray Baycık

Sergide en çok ilgiyi; 118,5 x 110 cm tuval üzerine seramik kabartma tekniğiyle yapılan “Hayat Ağacı” isimli eser çekti. Sergide sanatçının; Antik Şehir, Şans Kapısı, Şans Anahtarı, Okyanus, Yaşayan Ruh, Güneşin Gücü, Doğanın Neşesi, Roma’nın Gülleri, Yaz Gülü, Gün Batımı, Bahar, Işığın Enerjisi, Melek Kanatları, Mutfak Panosu-Antik, Güllerin Dili-Antik, Antik Dolap, Antik Sehpa, Antik Turkuaz Fener, Kırmızı Antik Fenerler, İstiridye Sulu Kent Saksı ve Çiçek Saksı isimli eserleri de yer aldı.


Gaye Baycık, Tahsin Boray Baycık, Aynur Civan Baycık, Seda Küçük, Mustafa Küçük
Gaye Baycık, Tahsin Boray Baycık, Aynur Civan Baycık, Seda Küçük, Mustafa Küçük

Aynur Civan Baycık’ın, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’ndeki sergisi, 20 Ağustos Pazar akşamına kadar, sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.





Comments


bottom of page