top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

"Altın Yazar" Ödülü Seda Küçük'ün

Book Culture Art Times dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın Kalem Ödülleri'nde Yazar Seda Küçük, Roman Dalında "Altın Yazar" ödülüne layık görüldü.


"Edebiyat ve bilim dünyasının keşfedilmemiş madenlerini ortaya çıkarma" mottosuyla, 20 Mayıs Cumartesi günü Mihrabat Korusu'nda gerçekleştirilen Altın Kalem Ödülleri, bu yıl "Altın Yazar" ve "Altın Kitap" kategorilerinde sahipleriyle buluştu. Ödül töreninde; roman, şiir, deneme, gezi, çocuk, sağlık gibi birçok kitap türünde yazarlara ödülleri takdim edildi.



Yazar Seda Küçük | Roman dalında "Altın Yazar" ödülüne layık görüldü.


Serra Erdoğan: Edebiyat Dünyasının Işıkları Sönmesin Diye Buradayız


Serra Erdoğan | Altın Kalem Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanı

Törenin açılışında konuşan Altın Kalem Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanı Serra Erdoğan, "Altın Kalem" ödüllerinden sonra "Altın Yazar" ve "Altın Kitap" ödülleriyle yeni bir adım daha attıklarını belirterek şöyle dedi: "Bugün, bu güzel dünyanın yaşam sunumunda gelişen ve geliştirilen hayatı, geçmişten günümüze inceleyen, insani her duygunun, yaşanmışlığın, hayalin, gerçeğin, kurgunun mukayesesini yapan çok kıymetli yazarlarımız ve onların sonsuzluğu tattıran kelimelerinin altı çizilecek ve önemi gündemlenecek. Çünkü edebiyat, hayatın ta kendisidir ve dünya üzerinde yaşayan milyar insanın duygusuna hitap eder. Edebiyat; gözlemler, hisseder, kurgular, örnekler sunar fakat asla yargılamaz. Sadece gerçekleri anlatır ve ardından tüm kelimelerini başka gözlere sunar ki insanlık için gereken doğru yorumlara ulaşılabilsin. Örneğin; merhameti hatırlatır zalimin zulmü karşısında, sevmeyi yüceltir nefretin uçurumunda, savaşı anlatır tüm kıyımıyla insanlığın yüz karası olarak, barışı anlatır cennet gibi bir dünyaya kavuşmak için. Bu yüzden kelimelerin büyüsüyle gözyaşından bereketli yağmurlar, nefretlerden aşklar yaratan, geçmişten geleceğe dil, din, ırk fark gözetmeden mağdurlara merhamet sunan beyin, kalp bağlantısının mükemmelliğinde doğruluğa ulaşan altın yazarlaramıza, altın kapılar açmak en büyük dileğimizdir. Biz ise edebiyat dünyasının ışıkları sönmesin diye buradayız."


Seda Küçük: Ödüller Her Meslek Grubu İçin Motivasyon Kaynağıdır


Yazar Seda Küçük | Yabancı Ses Prodüksiyon Ajans Başkanı

Daha önce "Siyah Gelinlik" romanıyla "Dram Roman" dalında, "Düş Yakamdan" romanıyla da "Romantik Komedi" dalında Altın Kalem Ödülü alan Yabancı Ses Prodüksiyon Ajans Başkanı, Yazar Seda Küçük törende yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların çok değerli olduğunu belirterek, "Ödüller her meslek grubu için motivasyon kaynağıdır. Yazarlık, yalnızlıkla icra edilen bir meslek gibi görünse de bu yolculukta size bir çok katkı veren insan oluyor. Bu yolculuğumda el veren, yol gösteren, ışık tutan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Altın Kalem Ödülleri de bu anlamda çok önemli bir boşluğu dolduruyor" dedi.



Önemli İsimler Ödül Aldı


Edebiyat ve sanat dünyasından önemli isimlerin buluştuğu Altın Kalem Ödülleri’nde; Yazar Seda Küçük'ün yanısıra Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Mehmet Sungur, Prof. Dr. İhsan Karaman, Barış Muslu, Metin Hara, Sinan Akyüz, İsmail Karakaş, Engin Uzun, Marcus Graf ve Rıdvan Bıyık gibi isimler de ödül aldı.


Reflections Of The Books Sergisi

Reflections Of The Books Sergisi


Yılın en büyük edebiyat buluşması olan Altın Kalem Ödülleri’nde “Reflections Of The Books” başlığı altında düzenlenen ve Altın Kitap kategorisinde ödül alan kitaplardan esinlenilerek fütüristtik tarzda resmedilen sanatsal çalışmaların yer aldığı sergi, törene katılanların yoğun ilgisini çekti.




Comments


bottom of page