top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Zeki

Bodrumlu Therapia Natural

Cilt bakımında doğal ürünleriyle öne çıkan Therapia Natural markasının, kurucusu Selen Su Sevinçli ile konuştuk.


Therapia Natural markası ne zaman kuruldu?

Lisans eğitimimi Endüstri Mühendisliği alanında tamamlamış olsam da doğal ürünlere karşı hep bir ilgim vardı. Hayatımda doğal ve organik içerikli ürünleri tüketmeye özen gösterirdim. Bodrum’da doğup büyüdüğüm için aslında doğala ulaşmak benim için zor olmadı. Babamla beraber özellikle pazar günleri doğada vakit geçirmeyi, çeşitli otları toplamayı ve faydaları üzerine konuşmayı rutin hâline getirmiştik. Yaşamımda bu tarz şeylerden zevk aldığımı farkettim. Ayrıca cilt bakım ürünlerine bir sempatim vardı. Zaman ilerledikçe bu konularla alakalı detaylı araştırmalar yapmaya başladım. Bir gün kendime şunu sordum: “Gerçekten neye ilgin var? Hayatının geri kalanında sevdiğin işi yapsan bu ne olurdu?” Bu soruların cevabını ararken aslında markanın çıkış hikâyesi oluşmuştu. Doğal kozmetik üzerine çeşitli eğitimlerimi gerçekleştirdikten sonra markamda çıkarmak istediğim ürünlerin çalışmalarına başladım. Uzun bir Ar-Ge sürecim oldu ve şimdi Therapia Natural sizlerle.


Selen Su Sevinçli | Therapia Natural Kurucusu
Selen Su Sevinçli | Therapia Natural Kurucusu

Ürün gamından bahseder misiniz?

9 adet ürünümüz var. Bunlar basic bir cilt bakım rutininde kullanılan ürünlerdir. Ürünleri cilt gereksinimlerine, problemlere göre farklı cilt tipleri için geliştirdim. Sabah ve akşamları cildi kirlerden arındırmak ve derinlemesine temizlemek için Cilt Temizleme Jeli, cildi sıkılaştırmak, leke ve ince çizgi oluşumunu önlemek için her cilt tipinin anlaşabileceği Niacinamide Tonik, cilt gereksinimine göre su bazlı Nemlendirici Krem (karma - yağlı - akneye ve lekeye meyilli ciltler için) ve yağ bazlı Yüz Bakım Balmı (hassas - kuru - olgun ciltler için), karma - yağlı - akneye meyilli ciltlerin olmazsa olmazı sebum salgısını dengeleyip gözenekleri arındıran Kil Maskesi, rutinleri güçlendirmek adına serum çeşitleri mevcut. C Vitamini Serum güneş kreminin etkinliğini artırmak, lekelerin ve ince çizgi görünümünü azaltmak için idealdir. Geceleri kullanılmasını önerdiğim Retinol Serum ise cildin daha dolgun olması, kolajen sentezini artırması ve yaşlılık belirtilerinin önüne geçmesi için harika bir alternatiftir. Aynı zamanda peeling etkisiyle gözenekleri arındırır ve akneleri söndürür. Son olarak Kantaron Kremi ise evlerimizde, işyerlerimizde bulunması gereken acil durum kremidir. Yara, yanık, darbe sonrası şişlik ve enflamasyonu azaltmada oldukça etkilidir.



Ürünlerin doğal içeriklerinin kaynakları nedir?

Güvenilir yerel üreticilerden temin ettiğimiz doğal soğuk sıkım sabit yağlar, distilasyon yöntemiyle elde edilmiş uçucu yağlar, bitki suları, killer, hümektanlar, vitaminler, bitki özleri, su bazlı ürünlerde mikrobiyolojik üremeyi önlemek adına ECOCERT ve COSMOS sertifikalı doğal koruyuculardır.



Ürünlere nerelerden ulaşılabiliyor?

Ürünlere “therapianatural” Instagram adresimizden, “therapianatural.com” internet sitemizden ulaşabilirsiniz.



Yorumlar


bottom of page