top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Zeki

Yaşam Alanlarını El İşçiliğiyle Güzelleştiriyor

Yaşam alanlarımızın her zaman küçük detaylara ihtiyacı vardır. Üretime dekorasyonun tamamlayıcı unsuru olan kırlentle başlanan Cozy&Soft’da şu anda Amerikan servis, sepetler, masa örtüleri, koltuk şalları gibi ev dekorasyonunun diğer tamamlayıcı ürünleri için çalışılıyor. Markanın kurucusu Buse Koca’ya ürünleri ve gelecek planlarını sorduk.


Cozy and Soft markası neleri kapsıyor?

Cozy&Soft büyük bir emekle ortaya çıkan doğal, kaliteli ve benzersiz ürünlerin yer aldığı ev tekstil markasıdır. Küçük bir atölyeye sahip olan Cozy&Soft kadın emeğinin bir araya gelmesi ile doğmuştur. Her detayı tamamen kadınlar tarafından düşünülüp yapılan ürünler, detaylı ve özenli bir işçiliğin sonucunda meydana gelir. Cozy&Soft ürünlerini bütünleşmiş bir tasarım diliyle çıkarır ve ürünlerin kombinlenerek kullanılmasına olanak sağlar.


2023 yılında nasıl bir büyüme hedefliyorsunuz? Yatırım planlarınız neler?

Cozy&Soft’un tam anlamıyla bir ev dekorasyon markası olmasını hedefliyoruz. Evi yuva yapan detayların başında öncelikle tekstil geliyor. Kırlentler, perdeler, kilimler, nevresim takımları bir evin olmazsa olmaz öğeleri. Öncelikle ev tekstili konusunda dekorasyon adına olan ürün çeşitliliğini genişletmeyi hedeflemekteyiz, bunun yanı sıra ihracata daha fazla önem vermek planlarımız arasında.



Kullandığınız ham maddeleri de kadın girişimcilerden mi temin ediyorsunuz?

Kumaşlarımız pamuk ve keten özelliklere sahip tamamen doğal iplikler kullanılarak dokunur. Kara tezgâh dokuması kumaşlar kullandığımız zaman mutlaka kadın girişimciler ile çalışmaya özen gösteriyoruz.



Girişimci olmaya nasıl karar verdiniz? Sizi bu yola ne sürükledi?

Üniversite yıllarımda kendi ürettiğim ürünleri tasarlayıp satışını yapmak gibi bir hayalim vardı. İç mimar olmam sebebi ile bunun hep mobilya alanında olacağını düşünürdüm. Ancak süreç ürünü üretmek ile maalesef bitmiyor. Güzel bir ürün tasarlamak bunu satışa sunmak, paketlemesi, kargolaması, maliyeti vs gibi detayları düşünmeye irdelemeye başlıyorsunuz. Bu noktada özgürce hayallerimi üretebileceğim ve daha az sermaye ile ilerleyebileceğim bir ürün grubuna yönelme ihtiyacı hissettim ve bu noktada ev tekstilinde karar kıldım. Parça kumaşların olduğu küçük bir yatak odasında temelleri atıldı Cozy&Soft’un, daha sonra denemeler, ürünler, detaylar hepsi zamanla birbirini takip etti ve hikâyemiz buralara kadar ulaştı. Cozy&Soft 2 yıllık bir marka ve henüz yolun çok başındayız. Her detayını kendimiz düşünüyor ve uyguluyoruz.


Ürüne karar veriyor, denemeler yapıyor, malzemeleri tedarik ediyoruz, ürün çekimlerini dahi atölyemizde gerçekleştiriyoruz. Daha sonra stoklu üretime geçiyoruz. Ancak karbon ayak izine önem veren bir marka olduğumuz için yüksek adetli stoklar bulundurmuyoruz. Stoklarımız daha çok siparişe ve ürüne göre şekilleniyor.


Ürün yelpazenizi bize anlatır mısınız?

Cozy&Soft şu anda kırlent, Amerikan servis, dekoratif sepetle, çocuk odası düzenleyici sepetler, koltuk şalları gibi ev dekorasyonunun diğer tamamlayıcı ürünlerini üretiyor. Bu ürünlerin tamamını doğal kumaşlar ve doğal iplerden yapıyoruz.


Geri dönüşüme önem verdiğinizi biliyoruz, bunun için marka olarak neler yapıyorsunuz?

Öncelikle tamamen OEKO-TEX sertifikalı doğal kumaşlar kullanıyoruz. Ürünlerimizi üretirken artan kumaşları ipliklere çevirip püskül olarak veya aplike olarak ürünlerimizin üzerlerinde kullanıyoruz. Artan kumaşları geri dönüşüme gönderiyoruz. Stoklarımızı elimizden geldiğince yeterli miktarda bulunduruyor talep dışı üretim yapmıyoruz. Paketlemelerimizde markamıza özel kraft zarflar kullanıyoruz. Bunların dışında gelirimizin belli bir kısmı ile ağaçlandırma çalışmalarına destek veriyoruz.


Kommentare


bottom of page