top of page
  • Yazarın fotoğrafıSeda Küçük

Huzurlu Bir Tatil İçin İdeal Bir Yer: Çökertme Koyu

Çökertme Koyu, huzur içinde tatil yapmak isteyenler ve uzun gece sohbetlerini sevenler için ideal bir yer. Taşlık plajı, muhteşem denizi, küçük pansiyonları ve restoranları ile tam bir huzur köyü havasına sahip olan bu bölge Muğla’nın Milas ilçesi sınırlarında bulunuyor. Akyaka – Bodrum sahil şeridi üzerinde, Bodrum’un doğusunda ve 54 km mesafede yer alıyor.


Çökertme Koyu’na Nasıl Gidilir?

Milas’ın Güneyinde yer alan Bodrum Çökertme’ye kendi aracınızla veya Milas’tan Kemerköy’e kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. Kemerköy’den sonra yaklaşık 10 km’lik bir mesafeyi taksi ile devam etmek zorundasınız.

Çökertme Koyunda Ne Yapılır?

Çökertme Koyu’nda yapılabilecekler biraz sınırlı, tatil tercihinizi yaparken buna göre bir seçim yapmalısınız. Huzur ve sakinlik arıyorsanız sınırlar sizi rahatsız etmeyecektir.

  • Yüzmek ve dalış en çok yapılacaklardan birisi.

  • Koylar arası doğa yürüyüşü ruhunuza iyi gelecektir

  • Mandıra Filozofu’nun çekildiği yere gidebilirsiniz. Ulaşım için en iyi yol tekne ancak yürüyerek de ulaşmanız mümkün.

  • Mutlaka Çökertme kebabı yiyin.

  • Kitap okumak için kesinlikle ideal bir ortam.

Çökertme Koyu Kamp Yapmak için Uygun mu?

Bölge, çadır kurmak için oldukça elverişli. Kamp için kendi çadırınızı da kurabilir ya da buradaki kamp tesislerinden faydalanabilirsiniz. Çökertme koyunda kamp kurabileceğiniz alanlar: Fesleğenbükü, Arpabükü, Konfilikt Koyu.

Çökertme Koyu’nda Nerede Kalınır?

Pansiyon ve oteller fazla lüks olmayan daha çok butik tarzda ve az katlı bir yapıya sahip olmakla beraber çoğunluğu deniz manzaralı ve büyük bölümü de denize sıfır. Doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler için bölgede bungalov oteller de bulunuyor.


Çökertme Koyu az katlı pansiyonların ve restoranların sahil şeridine paralel olarak uzandığı, tadına doyulmaz manzaraları ile harika bir yer. Ruhunuza iyi gelecek bir şeyler arıyorsanız, bir hafta sonunuzu mutlaka burada geçirmeniz gerek.


Comments


bottom of page