top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Bodrum’un Gözde Kahvaltı Mekânları

Türk kahvaltısı denilince akan sular durur değil mi? İyi bir kahvaltı ile güne başlamak gibisi yoktur. Özellikle tatil günlerinde ailece yapılan kahvaltıların keyfi bir başka olur. Hele güzel bir mekânda yapılıyorsa paha biçilemez. Türkiye’nin turizm başkenti Bodrum, kahvaltı mekânları bakımından da oldukça zengin. Öyle ki sadece kahvaltı üzerine hizmet veren pek çok işletme var.

Muhteşem denizi ve harika doğasıyla her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Bodrum’da her zevke, her damak tadına uygun bir kahvaltı alternatifi bulmak mümkün. Tamamen doğal reçelinden, böreğine; peynirinden, sucuğuna; omletinden, pişisine kadar bir zenginliktir kahvaltı Bodrum’da. Bu sayımızda Bodrum’un doğayla iç içe ve sadece kahvaltı üzerine hizmet veren popüler 5 mekânını sizin için derledik.

Kuytu Bahçe Kahvaltı & Cafe | Bitez

Bitez’de mandalina bahçesi içerisinde hizmet veren çok keyifli bir kahvaltı mekânı. Bahçe meyvelerinden reçeller, el açma hamuruyla börek çeşitleri, pişi, kabak çiçeği dolması, çeşit çeşit peynir ve zeytinler, bahçedeki tavuklardan yumurtalar, bal kaymak, sürpriz lezzetler ve daha fazlası... Ağaçlar altında lezzetli bir kahvaltı hem midenizi hem de ruhunuzu doyuracak. Kabak çiçeği kızartması oldukça meşhur. Pişi severlerin de favori mekânlarından. Serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı dışında menülerinde ek lezzetlere de yer veriyorlar. Menemen, sahanda yumurta, sucuk, börek ve kızartma çeşitleri ek olarak sipariş veriliyor.

Kuytu Bahçe pazartesi günleri hariç her gün saat 09.00 ile 16.00 arasında hizmet veriyor. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın.


Çetilik Kahvaltı Evi | Dereköy

Dereköy’de geniş bir alana sahip çiftlik içinde eski köy evinde hizmet veren sessiz ve huzurlu kahvaltı mekânı. Kahvalatınızı yaparken; ördekler, kazlar, tavuklar size eşlik ediyor. Çilek zamanı kendinize çilek toplayabilirsiniz. Kahvaltıyı el yapımı doğal ürünler süslüyor. Çiftlik içerisinde otopark alanı mevcut.

Çetilik, köy kahvaltısı yapmak isteyenler için iyi bir tercih. Söğüş tabakları, zeytin, reçel, peynir çeşitleri, hafif kızartmaları, sarması ve böreği ile lezzetli bir kahvaltı hizmeti veriyor.


Asmalı Çardak Kahvaltı Evi | Yalıkavak

Yalıkavak’ta portakal ve mandalina ağaçları arasında, içerisinde eski bir köy evi bulunan kapalı alana sahip genişçe bir araziye yerleşmiş kahvaltı mekânı. Kokusu etrafı saran el yapımı kabak, ot ve saç böreği damağınızda nefis tat bırakıyor. Kışın yanan soba üzerinde kızaran ekmekler ve çayın tadı bir başka. Yazın ise ağaçların altında doğal ürünlerle kahvaltı yapma keyfi sunuyor. Kendi yaptıkları reçelleri ve zeytinleri satın alabilirsiniz.

Yazın gitmeden önce aramanızı tavsiye ederiz. Otopark ve vale hizmeti yok, yol kenarına arabanızı park edebiliyorsunuz.


MMK Yel Değirmeni | Yalıkavak

Bodrum-Yalıkavak yolunda tam tepede bulunan, yöredeki kadınlara çalışma imkânı sunan, ekmekler için kullanılan unun günümüzde de kullanılan değirmende çekildiği restauranttır. Ürünlerin büyük çoğunluğu Dağbelen’de bulunan çiftliklerinde yetiştiriliyor.

Kendi arı kovanlarında yetişen ballar oldukça lezzetli. Odun ateşinde pişen ekmekler, bazlaması ve gözlemeleri kahvaltınıza renk katıyor. Mekânın girişinde otoparkı mevcut.


Bozukbağ Kahvaltıcısı | Gölköy

Gölköy’de bulunan 12 dönüm arazi içerisinde yer alan, içerisinde yüzlerce ağaç ve hayvanın barındığı domates, biber, salatalık gibi ürünleri kendi tarlalarında yetiştiren kahvaltı mekânı. Çocuklar düşünülerek çocuk parkı yapılmış. Sessizlik isteyenler için ayrı bölümlere sahip. Kahve içmek için farklı oturma grupları mevcut. Odun fırınında sürekli pişen pideler, mangalda tüten enfes yumurtalar, ev yapımı reçellerle süslenmiş kahvaltı masası... Yaz aylarında rezervasyon gerekiyor, kışa doğru kapanıyor. Otopark ve vale hizmeti için dışarıdan hizmet alıyorlar bu nedenle ücretli.


Bozukbağ Kahvaltıcısı 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mutlaka gitmeden önce rezervasyon gerekiyor.


Comentários


bottom of page