top of page
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Küçük

The Bodrum Cup Maviye Güç Kattı

Anadolu Sigorta’nın Platinum sponsoru olduğu American Hospital The Bodrum Cup, bu yıl 15-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum’da bir araya getiren Akdeniz’in en büyük yelken festivali, 22 Ekim’de düzenlenen Anadolu Sigorta Bodrum – Bodrum etabıyla tamamlandı. Son gün yarışlarında KADES uygulamasına yönelik özel bir farkındalık etkinliği de gerçekleştirildi.


Yarışların tamamlanmasından sonra Ağanlar Tersanesi’nde düzenlenen törende, Amasra’daki maden ocağında yaşanan patlamada hayatını kaybeden işçiler ve yarışta fenalaşarak yaşama veda eden Dr. Nihan Eren için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Açılış konuşmalarının ardından, şampiyonlar ödüllerine kavuştu. 34’üncü American Hospital The Bodrum Cup’ta şampiyon Hızır 1 olurken, ayrıca “The Challenge” kategorisinin de kazananı oldu. “Gulet” kategorisinde kupayı STS Bodrum kaldırırken, “Cruiser” kategorisinde ise Zargana ödül sahibi oldu.


The Bodrum Cup genel sıralamada “Hızır 1” birinci, “Take It Easier” ikinci, “Bodrum (STS)” de üçüncü oldu. Bu sene üst üste 3. şampiyonluğunu kutlayan Hızır 1, bu başarısıyla regatta bayrağının da sahibi oldu.

34 yıldır deniz ve yelken tutkunlarını Bodrum’da bir araya getiren ve bu yıl “Maviye Güç Katıyoruz” mottosu ile gerçekleştirilen American Hospital The Bodrum Cup yelken yarışları, Athena’nın muhteşem konseriyle sona erdi.


Uluslararası bir deniz festivali olan The Bodrum Cup, dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiriyor. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor.


Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup’ın isim sponsoru, American Hospital, ana sponsoru Çağdaş Holding, platinum sponsorları; Anadolu Sigorta, Metro ve Opet olurken Gold sponsorları da Ağanlar, Allkaria.com, Divan Pub Bodrum ve Hapimag Sea Garden Resort Bodrum oldu.

Bu yıl 34’üncü defa gerçekleştirilen ve her sene artan katılımcısıyla Akdeniz’in en büyük deniz festivaline dönüşen The American Hospital Bodrum Cup, bir kez daha yelken ve deniz aşkıyla tamamlandı. 150’den fazla yat, 1.500’ü aşkın denizci, kara etkinliklerinde ise 10 binden fazla katılımcı ile tamamlanan festivalin bu seneki yarış rotası ise Bodrum’dan başlayıp sırasıyla Çökertme, Kissebükü, Gümüşlük ve tekrar Bodrum’da son buldu. The Bodrum Cup, bu sene mavi ekonomi ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekmek için mottosunu “Maviye Güç Katıyoruz” olarak belirlemişti. 2023’de 35’inci yılına girecek olan The Bodrum Cup, rotasını İstanbul ve Selanik olarak belirledi.


Her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda yarışmacı ve ziyaretçi ile gerçekleştirilen American Hospital The Bodrum Cup, 15 Ekim Cumartesi günü Kampana Töreni ile başladı. Yelken Yarışları ise sırasıyla; 18 Ekim Metro | Bodrum-Çökertme Etabı, 19 Ekim Opet | Çökertme-Kissebükü etabı, 20 Ekim Hapimag | Kissebükü-Gümüşlük etabı, 21 Ekim Çağdaş Holding | Gümüşlük-Bodrum etabı ve 22 Ekim Anadolu Sigorta | Bodrum-Bodrum etabıyla tamamlandı.


Ağanlar Tersanesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal şunları söyledi: “Hepimiz için heyecan verici yarışların, özel etkinliklerin gerçekleştirildiği bir yılın ‘The Bodrum Cup Zamanı’ daha tamamlandı. Ülkemize değer kattığımız organizasyonumuzda 150’den fazla yat, bin 500’ü aşkın denizci, kara etkinliklerinde ise 10 binden fazla ziyaretçi bizimleydi. Bu beraberliğin getirdiği güç ile ‘Maviye Güç Katıyoruz’ mottosuyla yola çıktık ve 15 Ekim’de gerçekleştirdiğimiz kampana törenimizden başlayarak festival coşkumuzu mavi ekonomiye verdiğimiz değeri, sürdürülebilirlik odağımızı vurgulayarak pekiştirdik. Bu sene 13-15 Ekim tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen Bodrum Turizm Forum’u ile The Bodrum Cup’ı birleştirerek mottomuza da güç verdik. Dünya çapından önemli iş insanlarının ve katılımcıların yer aldığı forumda sürdürülebilirlik ve mavi ekonomiyi konuşurken; forumun son günü ile kampana törenimizi birleştirerek sinerjimizi zirveye taşıdık. Gelecek nesillere bizlere sunduğu tüm zenginliklerle yaşayan, temiz, güçlü denizler ve okyanuslar bırakmak; onlara deniz sevgisini aşılamak üzere önemli paylaşımlarda bulunduk. Yarışlarımızda büyük bir heyecanla rotamızı takip ederken Bodrum’dan başlayarak Çökertme, Kissebükü, Gümüşlük ve son olarak tekrar Bodrum’a uzanan çok özel mücadelelere tanıklık ettik.



Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek okul gemisi olan STS Bodrum’un yelkenlerini KADES logosunun dev baskısıyla açtık. Gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerle, projelerle, çalışmalarla; kurduğumuz değerli iş birlikleriyle ülkemize ve toplumumuza faydalar sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzde bizi bekleyen önemli gelişmeler de var. Gelecek sene The Bodrum Cup’ın 35’inci yılında ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken yelkenlerimizi İstanbul ve Selanik’te açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Nice başarılara imza atacağımız gelecek organizasyonlarımızla ülkemizde daha fazla değer yaratmaya devam edeceğiz.”


Göğsümüzü Kabarttı

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise organizasyonun tarihi boyunca yarattığı değerlere işaret ederek, “Geriye dönüp bakınca nice başarılara, gururlara, mutluluklara tanıklık etmemizi sağlayan The Bodrum Cup, 34’üncü yılında da göğsümüzü kabarttı. Başlangıç noktasında ahşap yat yapımını ileri taşımak, bu değerli zanaatı var etmenin yanında aynı zamanda yeni nesiller için bir meslek alanına dönüştürmek isterken şimdi bu sürekli daha iyiye giden hayalimizin yanında bölgemize, ülke ekonomimize, uçtan uca Akdeniz’e değer katıyoruz. Bodrum’a can veren Akdeniz’in zenginliklerine sahip çıkmamız büyük bir önem taşıyor. İnanışımız ise ‘Denizi sevmeyen, denizi koruyamaz.’ Bu nedenle bu sevgiyi topluma aşılamanın ötesinde gelecek nesillere de aktarılması için hep beraber emek veriyoruz. Yalnızca denizlerimiz için değil kıyılarımız, Bodrum’a renk veren tabiat ve bölge ekonomisi için de birçok özel etkinlikle fayda sağladık” dedi.


The Bodrum Cup bu yıl; 150’den fazla yat, 1.500’ü aşkın denizci, kara etkinliklerinde ise 10 binden fazla katılımcı ile tamamlandı.

Gelecek Yıl Rota İstanbul ve Selanik

Bizim için birçok yeniliklerin de söz konusu olduğu 34’üncü yılda, hayalini kurduğumuz bir ilke imza attık. Bodrum Belediye Meydanı’nda kurduğumuz The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı’nda özel etkinliklere, sergilere, söyleşilere yer verdik. Katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz kurduğumuz bu özel alanda fiziksel ve dijital sanat eserlerinde maviliklerin ötesini, sunduğu güzellikleri yakından görürken; aynı zamanda festivalimizin bir parçası olan herkes için değerli bir buluşma noktasına da sahip oldular. Bodrum Art Melek, ‘Mavi Rota’da adlı grup sergisiyle, 12 resim, 2 dokuma, 5 heykel, 1 yerleştirme olmak üzere 20 eseri etkinlik alanımıza taşıdı. Özgür Savaş Ecoprint Workshop’ı, Zeynep Homan ‘Tarihin İlk Kitapları ve Sümerliler’ söyleşisi, Gökhan Doğan dijital sergisi ve NFT koleksiyonu, İpek Çankaya ise QR sanat çalışmasıyla misafirlerimizle buluştu. Küratörlüğünü Zerrin Ulusman’ın, görsel yönetmenliğini Mehmet Uyargil’in üstlendiği Yücel Köyağasıoğlu’nun hayatını anlatan bütünsel sergi 6 farklı lokasyonda ve bir belgesel gösterimiyle ziyaretçilerle buluşurken; bu kıymetli belgeselin festivale özel olarak katılımcı ve ziyaretçilerimize gösterimini yine The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı’nda gerçekleştirdik. Yarış Merkezi’nde ayrıca Bodrum Deniz Müzesi’nin ‘Blue Exile Art Project’ adlı sualtı fotoğraflarından oluşan sergisi de yer aldı. 2016’dan beri olduğu gibi bu sene de Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’yla el ele vererek yarış bayraklarımızı boyadık. Hayaller ve umutlarla boyanan bu bayraklar yarışlarımıza hayat veren yelkenlerimizde dalgalanarak mavilikleri renklendirdi. Sosyal sorumluluk noktasında bir diğer önemli iş birliğimiz ise Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen ve kadınların acil durumlarda öncelikli olarak ilgili birimlere ulaşabilmesini sağlayan KADES uygulamasına yönelik farkındalığın gelişmesi için etkinlikler ve çalışmalar gerçekleştirdik. Yarış Merkezi’nde KADES bilgilendirme masası kurduk ve etkinlik alanında yer alan ekranlarda KADES tanıtım filmlerine yer verdik.


Anadolu Sigorta The Bodrum Cup’ı Çok Önemsiyor

The Bodrum Cup’ın Platinium sponsoru olan Anadolu Sigorta etkinliklere adeta çıkarma yaptı.

Anadolu Sigorta Bodrum - Bodrum etabında teknelere Anadolu Sigorta bayrağı çekildi.

Anadolu Sigorta Üst Yönetimi, platinum sponsoru oldukları The Bodrum Cup yelken yarışlarını yakından takip ettiler.

Anadolu Sigorta adına festivale;

1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, Genel Müdür Yardımcıları Kerem Erberk ve Kerem Tokyürek, İletişim Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Elif Banu Kocaoğlu, Batı Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Alperdem, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Uzmanı Melis Tutan ile katıldı. Anadolu Sigorta ayrıca İstanbul’dan davet ettiği basın mensuplarını festival boyunca Bodrum’da ağırladı. Yarışları ve etkinlikleri yakından takip eden Anadolu Sigorta üst düzey yöneticileri ve davetlileri festivale değer kattı.


 

Anadolu Sigorta 1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu
Filiz Tiryakioğlu | Anadolu Sigorta 1. Genel Müdür Yardımcısı

Anadolu Sigorta 5 Yıldır Sponsor

American Hospital The Bodrum Cup’a bu yıl 5’inci kez sponsor olduklarını belirten Anadolu Sigorta 1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, günümüz dünyasında sürdürülebilirliği artık kimsenin ikinci plana atamayacağını belirterek, “Gerek bireysel gerekse kurumsal bağlamda önem kazanan sürdürülebilirlik konusunda, deniz odaklı ekonomik faaliyetleri tanımlayan mavi ekonominin önemi oldukça büyük. Anadolu Sigorta olarak her adımımızı sürdürülebilirlik bakış açısıyla atıyoruz. Mavi ekonominin ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekilen American Hospital The Bodrum Cup’ın sponsorları arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.





 

Berna Ergüntan | Anadolu Sigorta İletişim Koordinatörü

Farkındalık Yaratıyor

Anadolu Sigorta İletişim Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan ise şunları söyledi: “Dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum’da bir araya getiren Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup’ın sponsorları arasında yer almak çok kıymetli. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan organizasyon, değer katan mottolarıyla da önemli bir farkındalık yaratıyor.”







 

Şampiyon Hızır 1


34’üncü American Hospital The Bodrum Cup’ın şampiyonu üçüncü kez Hızır 1 oldu.


Şampiyona Ersin Tavukçu imzalı özel tasarım ödül takdim edildi. Hızır 1 ayrıca ‘The Challenge’ kategorisinin de galibi olarak Anadolu Sigorta sponsorluğuyla Evren Erol tarafından hazırlanan ödülü kaldırdı. Şampiyonanın Gulet kategorisinde ise kazanan STS Bodrum oldu ve Çağdaş Holding sponsorluğunda Pınar Irmak Çağlar tarafından hazırlanan ödülü aldı. Bu sene üst üste üçüncü şampiyonluğunu kutlayan Hızır 1, bu başarısıyla regatta bayrağının da sahibi oldu.



American Hospital The Bodrum Cup’ın Platinium sponsoru olan Anadolu Sigorta adına törene katılan 1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu The Challenge kategorisi birincisi olan Hızır 1 ekibine, İletişim Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan ise Cruiser C kategori birincisi Zargana ekibine ödüllerini verdi.



Anadolu Sigorta, “The Challenge” kategorisinde verdiği ödülü heykeltıraş Evren Erol’a özel olarak hazırlattı. Eserlerinde, düş kurmanın arzu edilenin gerçekleşmesinde vazgeçilmez bir güç olduğu düşüncesinden yola çıkan sanatçı ‘İçimizdeki Düş’ adlı eserini denizden ve dalgalardan ilham alarak tasarladı.


 


Comentarios


bottom of page