top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Film ve Dizi Önerileri

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından biri olan Netflix, içinde kaybolacağınız sayısız film ve dizi seçeneğine sahip.

Ne izlesem diye saatlerce vakit harcamadan hemen keyifli vakit geçirmeye başlamanız için; seçtiğimiz dizi ve filmlere bir göz atın.


The Adam Project | Film

Yıl: 2022

Tür: Bilimkurgu, Macera, Aksiyon, Komedi

Süre: 1s 46dk

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner


Konusu: Ryan Reynolds, Zoe Saldana, Catherine Keener ve Jennifer Garner’ı bir araya getiren The Adam Project yönetmen Shawn Levy’nin dokunuşları ile beklentiyi yükselten Netflix filmlerinden biri. Babasını kısa süre önce kaybeden 13 yaşındaki Adam’ın bir gece evlerinin garajında bulduğu pilotun aslında kendisinin gelecekteki hâli olduğunu öğrenmesiyle hikâye başlıyor. Zamanda yolculuk yapan Adam, hem babasını bulmak hem de dünyayı kurtarmak için elinden geleni yapacaktır.




The Sandman | Dizi

Yıl: 2022

Tür: Fantastik, Dram, Korku

Süre: 1. Sezon | 11 Bölüm | 60 dakika

Yaratıcı: Neil Gaiman, Allan Heinberg

Oyuncular: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Charles Dance

Konusu: 5 Ağustos’ta tüm dünya ile birlikte aynı anda Netflix’te yayınlanacak. The Sandman’de çağdaş kurgu, tarihi drama ve efsane kusursuzca iç içe geçiyor. Modern mit ile karanlık fantezinin zengin bir harmanı olan yapım, hem Rüya Tanrısı Morpheus’un uzun varoluşu boyunca yaptığı kozmik ve insani hataları onarma sürecinin hem de onun yaptıklarından etkilenen insanların ve yerlerin öyküsünü aktarıyor.





The Gray Man | Film

Yıl: 2022

Tür: Aksiyon, Gerilim

Süre: 122 dakika

Yaratıcı: Joe Russo, Anthony Russo

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick


Konusu: Eski CIA ajanı Court Gentry’nin (Ryan Gosling), namı diğer Sierra Six’in hikâyesini anlatıyor. Denetçisi Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton) tarafından federal hapishaneden çıkarılıp teşkilata getirilen Gentry, bir zamanlar CIA tarafından desteklenen son derece yetenekli bir ölüm makinesiydi. Fakat artık roller tersine döndü ve Six, onu ortadan kaldırmak için her şeyi yapmaya hazır olan CIA’deki eski ortağı Lloyd Hansen (Chris Evans) tarafından dünya çapında bir insan avının hedefi hâline getirildi.



Yolun Açık Olsun | Film

Yıl: 2021

Tür: Dram

Süre: 119 dakika

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Engin Akyürek, Tolga Sarıtaş, Belfu Benian, İlker Kızmaz


Konusu: Engin Akyürek ve Tolga Sarıtaş’ın başrolleri paylaştığı, Hakan Evrensel’in aynı adlı kitabından uyarlanan filmde Yüzbaşı Salih’in Asteğmen Kerim ile düğün basmak üzere Dalyan’a doğru çıktıkları yolculuğu işleyen film, bir menzile bağlı anlatılarda âdet olduğu üzere hesaplaşma ve yüzleşme gibi temalara dayanıyor. Kerim’i büyük aşkı Elif’e kavuşturmayı amaçladığı bu yolculuk, Salih’in geçmişle hesaplaşmasına yol açar.



Mezarlık | Dizi

Yıl: 2022

Tür: Polisiye, Gizem, Suç

Süre: 1. Sezon | 4 Bölüm | 100-117 dakika

Yönetmen: Abdullah Oğuz

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş, Hakan Meriçliler


Konusu: Komiser Önem Özülkü, ekibi ile birlikte kadın cinayetlerini araştıracakları Özel Suçlar Birimi’nin başına getirilir. Gizemli kadın cinayetlerini çözmek için ekibi ile birlikte çalışan Özülkü’nün, bu süreçte karşılaştığı en büyük zorluk; elindeki vakalardan çok, cinayetlere ön yargıyla yaklaşan erkekler olur.








Blonde | Film

Yıl: 2022

Tür: Dram

Süre: 166 dakika

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Ana de Armas, Bobby Cannavale, Adrien Brody


Konusu: Filmdeki rol için dokuz ay boyunca aksan dersleri alan Ana de Armas’ın başrolünde olduğu Blonde filmi, Marily Monroe’nun gerçek hayatını değil Joyce Carol Oates’un ünlü isimden yola çıkarak kurguladığı eserinden konusunu alıyor. Yani şimdiye kadar Monroe ile ilgili bilinenler değil de iddia edilen ama gerçekliği kanıtlanmayan söylemler çerçevesinde senaryo gelişiyor. Ana de Armas’ın ünlü aktrisi canlandırdığı filmde ona Oscar ödüllü Adrien Brody de eşlik edecek.


Comments


bottom of page