top of page
  • Yazarın fotoğrafıSeda Küçük

Bir Kapışma Macerası

Burcu ve Burak; yemek eşleşmelerinin mastorileri olmak için yola çıkmış iki arkadaş... Amaçları; birbirinden güzel yemeklere en uygun, en farklı, en ilgi çekici eşlikçiyi bulmak. İkisinin de en iyi bildiği ve en çok aşık oldukları alkollü içeceği, yani şarap ve birayı baz alarak tatlı tatlı çekişmek.


Bu çekişmeyi hem sosyal medya hesapları üzerinden hem de farklı mekânlarda düzenledikleri etkinliklerle gerçekleştiriyorlar. Etkinliklerde, şeflerin belirlediği özel menülere Burcu şarap eşleştirirken Burak ise bira eşleştiriyor. Ve her bir yemeğe en yakışan içkinin hangisi olduğuna tabii ki misafirleri karar veriyor.


Sıkıcı ve sıradan olmayan “Ne güzel fikirmiş, denemeliyim” dedirten, her defasında farklı bilgilerle her iki içkiyi de öne çıkaran bir kapışma macerası bu. Herkesi de bu kapışmaya hem sosyal medya üzerinden hem de özel etkinliklerinde deneyimlemeye davet ediyorlar.


Yolları Nasıl Kesişti?

Burak İrim, yaklaşık 3 yıl önce, Burcu Aykıran da yaklaşık 2 yıl önce Bodrum’a yerleşti. Onları bir araya yine gastronomi dünyasından dostları getirdi. Aynı sofrayı paylaşmaya başladıklarında zaten kapışmalarının da temeli atılmıştı. Her sofrada hangi yemeğe en uygun içkinin hangisi olduğunu tartışmaya başlamışlardı bile. İkisi de bir sonraki sofrada daha iyisini birbirinin önüne koymaya çalışıyordu. Tabii ki onlarla aynı sofrada olanlar bu durumun en çok kazananıydı. Ve böylece “2mastori”nin temelleri atılmış oldu...



Burak Irim
Burak Irim

Burak İrim:

“2020 yılından beri Bodrum’un yerel kraft bira markası Pablo’nun Brewmaster yani Bira Ustası’ıyım. 2 Mastori’deki bira görevim için aslında işin mutfağından geliyorum. Bira yapmak benim için meslek olmadan önce; yiyecek, içecek ve mağazacılık sektörlerinde uzun yıllar yöneticilik yaptım. Bira yolculuğum, tadım ve gezilerle yaklaşık 15 sene önce başladı. 2017 yılında kendi biralarımı ilk kez evde yapmaya başladım. Ve daha sonra yolumuz Pablo ile kesişti. Yaklaşık 3 senedir de bira ve eşlikçileri ile damağımı sürekli geliştiriyorum. Gastronomi ve bira çok büyük bir deniz benim için. Misafirlerimize bira ile ilgili bilinmeyenleri aktarmak, farklı tadım deneyimleri sunmak benim için büyük mutluluk.”




Burcu Aykıran
Burcu Aykıran

Burcu Aykıran

“Mesleğim ve uzmanlığım tüketici araştırmaları. Öncesinde farklı önemli firmalarda, 2005 yılından beri de kendi şirketimde pek çok değerli markaya bu alanda hizmet verdim. Dolayısıyla tüketici eğilimleri konusunda gözlem yapmak ve trendleri takip etmek benim işim. Şaraba ilgim 2017 yılıyla başlıyor. Ondan önceki hikâyem hep rakı ile dolu. O yüzden ben kendime rakı mezunu diyorum. 2017 yılından beri şarapla ve gastronomiyle ilgili pek çok eğitim aldım. Londra merkezli, şarap ve yüksek alkollü içkiler konusunda tüm dünyaca kabul gören WSET yani Wine and Spirits Education Trust sertifikasına sahibim. Ayrıca Mutfak Sanatları Akademisi’nde “Yiyecek İçecek İşletmeciliği” eğitimi aldım. Gastronomi çok yönlü bir alan, o yüzden kendimi bu alanda olabildiğince farklı şekilde eğitmeye çalıştım ve hâlâ da eğitmeye çalışıyorum.”




Şarap ile Biranın Kapışması

Onlar için sofralarındaki eşleşmeler ve atışmalar çok eğlenceli geçiyordu. “Bunu neden başkalarıyla da paylaşmayalım” diyerek çıktıkları bu yolda yeni bir trendin de yaratıcısı oldular. Onların kapışmalarının tam bir örneği de yok... Bu durum etkinliklere başlamaları için de onları cesaretlendirdi. Sıradan olmayan, eğlenceli bir şeydi yapmak istedikleri. Ve öyle de oldu... Her etkinlikte farklı yemeklerle farklı şarap ve biraları eşleştirmeye çalışıyorlar. Farklı mekânlarda farklı şeflerle çalışmak ya da aynı mekânda olsa bile farklı yemeklerle eşleştirmeler yapmak hem onlar için hem de konukları için çok eğlenceli bir ortam yaratmış durumda. Bu yüzden her bir etkinliklerini farklılaştırmaya, kendilerini ve menülerini tekrarlamamaya çalışıyorlar. Yeni gelen konukları kadar, tekrar tekrar gelen konuklarının da eğlenmesi onlar için çok önemli.



Bu etkinliklerin dışında ayrıca sosyal medya hesaplarından da eşleşme videoları ve paylaşımlar yapıyorlar. Etkinliklere katılamayan takipçilerinin de Instagram hesabından yararlanmasını önemsiyorlar.



Oldukça yeni bir hesap olmalarına rağmen, bugüne kadar şahane mekânlarda 4 etkinlik gerçekleştirdiler. Tuz Duman Kumda, Dalga Social ve Habitat.Bodrum etkinlik gerçekleştirdikleri mekânlar. Etkinliklerinde 16 ile 20 kişi arasında konuk ağırlamayı tercih ediyorlar. Sonuçta etkinliklerde her bir konuğa temas etmek, ilgilenmek istiyorlar. Bu sayının üstüne çıkmamak için sınırlı sayıda konuk kabul edebiliyorlar. Birlikte deneyimlemek, birlikte eğlenmek onlar için çok önemli. Etkinliklerine katılmak isteyenler için “2mastori” Instagram hesabından duyurularını yapıyorlar. Her bir etkinlikten önce mutlaka menüyü de paylaşıyorlar. Ancak şaraplar ve biralar sürpriz oluyor...


Comments


bottom of page