top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Zeki

Idaolea Butik Otel

Tarihi zeytin ağaçları içinde eski bir konaktan dönüştürülen Idaolea Butik Otel, tatilde doğada olmayı tercih eden ve sakinlik arayanlara hitap ediyor. Konseptin yaratıcısı ve aynı zamanda otelin sahibi Beyhan Torun’a detayları sorduk.


Idaolea Butik Otel’in kuruluş hikâyesini anlatır mısınız?

Ben inşaat mühendisiyim. Güneyli (Adanalı) olmamdan kaynaklı tatil bölgelerinde gördüğüm toplu konut yozlaşması beni çok rahatsız ediyordu. Çok fazla oda ve insan yoğunluğunun olduğu tatil kavramını reddederek uzun yıllardır tatil için Kaz Dağları-Assos mevkisini kendimce keşfedip tercih ettim. Son 15 yılda her yazımı bu bölgede geçirdim diyebilirim. Bu süreçte ne yazık ki buradaki çarpık yapılaşmayı da fark ettim. Idaolea’nın olduğu koyu 10 yıl önce keşfettim. Bir yıl önce butik otele dönüştürmek için harekete geçtim. İnsan yoğunluğundan ve dolayısıyla araç trafiğinden uzak, el değmemiş bu bakir koyun yapısına uygun olarak otelimizi restore ettik.



Otel nerede bulunuyor?

Otel, Çanakkale ili, Ayvacık ilçesine bağlı Bademli Köyü’nün alt sahilinde bulunuyor. Assos-Behramkale’ye 24 km, Türkiye’nin en batı ucu olan Babakale’ye de 22 kilometre uzaklıktayız. Bununla beraber otel konum itibarıyla Midilli’ye en yakın noktadadır. Bu nedenle otelin denizi boğaz havasına da sahip.



Otelin ismi nereden geliyor?

‘Ida’ Yunan mitolojisinde Zeus’un doğduğu Kaz Dağları’nın antik ismi, ‘Olea’ da Latince zeytin demek. Bölge olarak Kaz Dağları’nda olduğumuz ve arazimiz zeytin ağaçlarıyla süslendiği için biz de bu adı seçtik.



Otelin kapasitesi ve özelliklerinden bahseder misiniz?

15 odalı butik otelimiz 12 dönüm arazi içerisinde, 350 zeytin ağacının ortasında konumlanıyor.


Otelden denize de girilebiliyor mu?

Arazimiz denize sıfır konumda. Butik otele dönüştürdüğümüz konak, arazinin üst tarafına konumlandırılmış. Dolayısıyla zeytin ağaçlarının arasından inerek denize girebiliyorsunuz. Denizi tercih etmeyenler için de bir havuzumuz var.


Otelde hangi mutfak hakim? Konukların favori lezzetleri hangileri?


Otel çok yeni, bu sezon hizmete girdi. Konuklarımızın çevreyi de keşfedebilmeleri için oda-kahvaltı sistemiyle hizmet veriyoruz. Akşamları meze ağırlıklı bir menümüz var. Çeşitli yörelerden çok çeşitli mezeler sunuyoruz. Ayrıca a la carte yemek alternatifleri de mevcut. Mutfağımızın genelinde Gaziantep mutfağı hakim. Kullandığımız baharatlar ve tüm çeşnilerimiz sezonunda Gaziantep’ten tedarik ediliyor. Gaziantepli executive şefimiz Yusuf Parlak’ın özellikle kuru Antep dolması, içli köftesi, yöresel çorbaları ve Gaziantep’e özgü sahan yemekleri şimdiye kadar gelen konukların favorileri arasındaydı.

Sizce Idaolea Butik Otel kime hitap ediyor?


Bana göre Idaolea bir kaçış adresi. Kaçış sebebi de tamamen size kalmış… Bu bazen kalabalık, bazen yoğun iş stresi, bazense kendiniz bile olabilirsiniz! Burada zaman duruyor, gün daha uzun yaşanıyor. Sessizlik ve huzur içerisinde geçirdiğiniz bir gün size bir hafta gibi geliyor. Kısacası çok kısıtlı süre kalsanız bile dinlenmiş ve yenilenmiş olarak rutin hayatınıza geri dönüyorsunuz.


BEYHAN TORUN | IDAOLEA BUTİK OTEL
BEYHAN TORUN | IDAOLEA BUTİK OTEL

Projeleriniz neler?

Gelecekte sağlık temalı organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Temiz Kuzey Ege havasıyla yoga ve sağlık kampları için ideal. Gastronomi ve sanat atölyeleri de yapmayı planlıyoruz. Özetle buradaki yaşam felsefesini özümsemiş herkesle bu çatı altında buluşmak istiyoruz.

Comments


bottom of page