top of page
  • Yazarın fotoğrafıSeda Küçük

Teknelerin Gözdesi Karaada

Türkiye’nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Muğla, içerisinde birçok koy, körfez ve ada gibi coğrafi şekilleri barındırıyor. Berrak suları ve yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Karaada da bu güzelliklerden biri. Yıl içinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapan ada, yat turlarının bilinen bir durağı ve popüler bir turizm bölgesidir.

Orta Çağ’a kadar Arkos adı ile Yunanlar tarafından yönetilen ada, daha sonra Bodrum ile birlikte Rodos Şövalyelerince alınmış. XVI. yüzyılda Osmanlı güçleri, adayı çevresi ile birlikte ele geçirmiş. 1919 yılında uluslararası anlaşmalar gereğince İtalya’ya bırakılan ada, 1932 Türkiye-İtalya Sözleşmesi uyarınca Türkiye’ye yeniden verilmiş.


Birbirinden güzel koy ve plajlara sahip Karaada, doğal ve temiz plaj arayan kişiler için bulunmaz bir nimet. Ada’nın en büyük plajı olma unvanına sahip Poyraz Plajı, akvaryumu andıran görüntüsü ile ziyaretçilerini büyülüyor. İsmi Karaada olmasına rağmen ada, yemyeşil çam ağaçları ve ormanlarla kaplı. Ayrıca adada teknelerin yanaştığı bölümde bir de mağara bulunuyor.


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Karaada, kıyıdan yaklaşık 4 mil uzakta yer alıyor. Çevresinde Kos, Kalimnos, Farmakonisi ve Pserimos gibi Yunan adaları bulunan Karaada,

konumu sayesinde de mavi yolculuk ve tekne gezilerinin en uğrak yerlerinden biri olmayı başarıyor. Karaada’ya yalnızca yat ve tekne gibi deniz araçlarıyla ulaşım sağlamak mümkün. Bodrum limandan tekne turlarına katılarak Karaada’ya ulaşabilir, ya da özel tekneniz ile birlikte ziyaret edebilirsiniz.




Comments


bottom of page