top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Zeki

2022 Saç Trendleri

Etiler Mehmet Tatlı Kuaför’ün 33 yıllık Saç Tasarım Uzmanı Uğur Obuz, pandemi sebebiyle saçlara yeteri kadar bakım yapılmadığı için şu sıralar kuaförlerde saç tellerini yapılandıran doğal bakımların öne çıktığını belirterek, “Bu bakımlar saç tellerine kaybettiği gücü yeniden kazandırıyor ve sağlıklı uzamasını sağlıyor. 2022’de tamamen doğal ve hacimli saçlar yükselişte” dedi.




Saç Tasarım Uzmanı Uğur Obuz
Saç Tasarım Uzmanı Uğur Obuz

Saç Kesiminde Doğallık Ön Planda Saç Tasarım Uzmanı Uğur Obuz, son yıllarda hayatımıza etki eden Athleisure trendinin saçlarda da etkisini gösterdiğini belirterek şunları söyledi: “Günümüzün yoğun temposunda hem hızlı hareket etmemiz hem de şık görünmemiz şart. İşte spor ayakkabılar, bu noktada imdadımıza yetişti ve hepimiz en şık kombini bile bize hız kazandıracak spor ayakkabılarla tamamladık son yıllarda. Bu moda trendinin saçlara yansıması da doğal, salaş tarzda sağlıklı saç tasarımlarıyla kendini gösterdi. Banyodan sonra kurutma makinesiyle dahi şekil alan hafif hacimli saç kesimleri yükselişe geçti. Burada doğru kesim teknikleri önem kazanıyor.


Küllü ve Soğuk Renklerin Cazibesi

Kış mevsiminin gelmesiyle saçlarımızdaki açık ışıltılı renkler, balyajlar, yerlerini kahverengi ve kestane tonlarına bıraktı. Yalnız tek bir farkla, küllü tonlar daha sık tercih edilir oldu. Küllü ve soğuk tonlar saçı daha dolgun ve sağlıklı gösteriyor. Ancak tabii küllü tonları çok da artırmamak gerekiyor aksi takdirde yeşile doğru giden renkler oluşabilir.

Davetlere Özel Farklı Tasarımlar

İdeal saç modelinin belirlenmesinde yüzün şekli, boyun uzun ya da kısa oluşu önemli faktörler. Çoğu müşterim beni dinleyip ideal modele yöneldi. Davetlere yönelik özel şov saçlarında ise farklı modeller yapmaktan çekinmiyorlar. Farklı ve iddialı olmak isteyen hanımlara dünya çapındaki moda şovlarından ilhamla dikkat çekici tasarımlar yaratıyoruz. Tabii saç modelinin çarpıcı bir moda stiliyle de tamamlanması şart.”

Comments


bottom of page