top of page
  • Yazarın fotoğrafıSeda Küçük

Çığ Gibi Büyüdük


Seda Küçük | Ajans Başkanı
Seda Küçük | Ajans Başkanı

Birlikte Büyüyoruz...


3 bin 500 yıllık tarihi, eski medeniyetlerden miras aldığı kültür ve sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, tarımsal zenginlikleri, gastronomisi, iklimi, denizi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, farklı konseptteki konaklama tesisleri ile Türkiye’nin tartışmasız turizm başkentidir Bodrum...


2020 yılı verilerine göre 181 bin 541 olan nüfusu, özellikle pandemiden sonra büyük şehirlere dönmeyen yazlıkçılarla birlikte 500 bini buluyor. Bu sayı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin bölgeye akın etmesiyle birlikte 2 milyonu aşıyor. Artışla birlikte bir yandan elektrik, su, kanalizasyon ve trafik gibi altyapı sorunları patlarken diğer yandan da 12 ay yaşayanlar için fahiş kiralar nedeniyle, Bodrum yaşanmaz bir kent hâline dönüşüyor.

Kira artışları bu şekilde devam ederse yakın zamanda Bodrum’da çalışacak doktor, hemşire, öğretmen, polis gibi kamu hizmeti sunacak insan bulamayacağız.


Bodrum Dergi | Şubat 2022 | Sayı: 02
Bodrum Dergi | Şubat 2022 | Sayı: 02

Neyse ki Bodrum’un kronik sorunlardan biri nihayet çözülüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi “Atıksu Arıtma Tesisi” projelerinin yapımına hızla devam ediyor. Projelerin bitimiyle Bodrum’un altyapıdan yararlanma oranı yüzde 46’dan yüzde 91’e yükselecek. Umarız ki en kısa sürede bu yatırımlar tamamlanır ve Bodrum, Türkiye’nin turizm başkentine yakışır hâle gelir.


Sevgili Okuyucular;


Djital bir platform olan Dergilik’te yayınlanan BodrumDergi, kısa sürede çığ gibi büyüdü ve yerel bir dergi olmaktan çıkıp ulusal bir dergiye dönüştü. Profesyonel ekibimizle hazırladığımız dijital dergimiz, internet sayfamız ve Instagram hesabımızla 30 bini aşkın etkileşime ulaştı. Aldığımız geri dönüşler ise ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize gösterdi. Sizlerden aldığımız ilham ve güçle dopdolu bir ikinci sayı hazırladık.


Keyifli okumalar,

Comments


bottom of page