top of page
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Küçük

American Hospital The Bodrum Cup'ta, Rota Yangın Bölgeleri!

Türkiye’nin uluslararası yat yarışları markası olan, American Hospital The Bodrum Cup, bu yıl çok daha anlamlıydı. Covid-19 nedeniyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen etkinlik, yaz aylarında ülkemizde etkili olan ve pek çok ormanımızı kaybettiğimiz yangınlarla mücadele eden kahramanlarımız için adeta bir geçit töreniydi. 33. American Hospital The Bodrum Cup, Bodrum’un yangınlarda zarar görmüş bölgelerini dikkate alarak oluşturulan rotalarla yangında zarar görmüş işletmelere destek oldu.


Ateş Savaşçılarına Saygı

33. American Hospital The Bodrum Cup, tam bir festival havasında geçti. Etaplar, rüzgârın elverişli olduğu anlarda kıyasıya mücadelelere sahne olarak hem yelkencilere hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Bodrum’da 5 gün süren yarışmalar boyunca yangın alanlarının iyileştirilmesi ve yangından etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.



Bir Festivalden Daha Fazlası


Törende konuşan Süleyman Uysal, The Bodrum Cup’ın bir festivalden daha fazlası olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sanat alanında, sosyal sorumluluk alanında yaptığımız etkinliklerden elde edilen gelirlerin bağışlandığı dev bir organizasyona dönüştü. Biz artık gençler olarak umut vaadetmek istemiyoruz. Biz sorumluluk alarak, taşın altına elimizi sokarak biz artık umudun ta kendisi olmak istiyoruz. The Bodrum Cup her yıl daha iyi olacak çünkü Bodrum bunu hak ediyor. Biz bunun için gece gündüz çalışmaya hazırız. Orman yangınlarında büyük bir özveriyle söndürme çalışmalarına katılan herkesin ellerinden öpüyorum. Siz iyi ki varsınız ki biz o felaketten kurtulabildik ve bugün buradayız.”



1500 Denizci Katıldı


Akdeniz'in en büyük deniz festivallerinden biri olan The Bodrum Cup'ta heyecan sona erdi. Festivale, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden 60'tan fazla tekne ve yaklaşık 1.500 denizci katıldı.



18 Ekim’de basın toplantısıyla başlayan American Hospital The Bodrum Cup etkinlikleri, aynı akşam düzenlenen kampana töreni ve Bodrum Belediyesi Artemisia Sergi Salonu’nda açılan “İlhan Kaman ile 100 Yıl” sergisiyle devam etti. The Bodrum Cup’ın heyecanla beklenen etapları ise 19 Ekim’de “Bodrum-Bodrum Denizciler Derneği 50. Yıl Etabı” ve İz Bırakanlar Çelenk Töreni’yle başladı.




Anadolu Sigorta Etabı


Festivalin ikinci günü “Bodrum-Çökertme Anadolu Sigorta Etabı” geçildi.


American Hospital The Bodrum Cup, Bodrum–Çökertme rotası arasında gerçekleşen etaba ismini veren gold sponsor Anadolu Sigorta Etabı’yla yarışlara devam etti. Yelkenler, Bodrum-Çökertme rotasını izleyerek orman yangını sırasında eşsiz bir dayanışma örneği gösteren sivil ve resmi tüm isimsiz kahramanlara duyduğu minnettarlığı sergiledi.







Üçüncü gün ise “Çökertme–Çökertme Opet Etabı”nda kıyasıya bir mücadele gerçekleşti. Yarış sonrası yelkenliler, ağustos ayındaki yangında büyük zarar gören Çökertme’de demir attı ve bölgede çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Orman yangınlarını söndürme mücadelesinde emek verenlerin de katıldığı etkinlikte, “İyilik Alanı” olarak isimlendirilen etkinlik alanında Çökertmelilere destek olabilmek için yöre sakinlerinin kendi ürettikleri ürünlerin satışını yapabilecekleri çadırlar kuruldu. Çökertmeliler, stantlarında kendi elleriyle yaptıkları sabun ve el işlerinin yanı sıra zeytinyağı, bal ve reçel gibi birçok taze ve doğal ürün satışı yaptılar.


Kerem Görsev’den Muhteşem Konser


Festival kapsamında, Çökertme sahiline büyük beyaz bir piyano getirildi ve yangın alanından toplanan yanmış ağaçlar arasındaki doğal bir platforma yerleştirildi. Ünlü caz piyanisti Kerem Görsev’in muhteşem piyano dinletisi ile katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Dinleti sonunda sanatçı defalarca sahneye çağrıldı.




Yanındayım Derneği de 5-14 yaş arasındaki çocuklarla Çökertme’de İyilik Alanında buluşarak eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Çocuklara ayrılan en büyük çadırda oyunlar oynandı, hediyeler paylaşıldı ve çocuklar dileklerini balonlarla gökyüzüne bıraktı.




Bodrum Dans Kulübü’nün Kamerun, Macaristan, Polonya gibi dünyanın dört bir yanından gelen genç üyeleri de Land Art etkinliği çerçevesinde yangın alanlarından topladıkları malzemelerle küllerinden doğan bir Anka kuşu heykeli ve birçok enstalasyon oluşturdular. Yapılan heykel daha sonra Bodrum’a getirilerek orada sergilendi. Yarışların dördüncü günü “Çökertme- Kissebükü Metro Etabı” ile devam etti.



Son gün ise geçtiğimiz mart ayında vefat eden, Bodrum guletlerinin tasarımı ve yapımına katkı sağlayan, emektar usta Erol Ağan'ın adının verildiği “Kissebükü-Bodrum Erol Ağan Etabı”yla tamamlandı.


Comentarios


bottom of page