top of page
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Küçük

Sahnelerin Asi Ruhlu Şarkıcısı Melek Mosso

Cazdan arabeske uzanan inanılmaz repertuarı, cesur giyim tarzı, muhteşem dansları ve kendine has ses tonuyla Türkiye’nin starları arasında kendine yer edinen sahnelerin asi ruhlu şarkıcısı Melek Mosso, yeni şarkısıyla yaza damga vurdu. Konser ve stüdyo çalışmalarına hız kesmeden devam eden Melek Mosso’nun müzik ve dans ögeleriyle bütünleşen hareketli şarkısı “Balerin”, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren sanatçının kendi yapım firması “Piu Sound” etiketiyle tüm dijital platformlarda yayımlandı ve büyük beğendi topladı.


Yaza Damga Vurdu

Sözü ve müziği Onur Özdemir’e ait olan “Balerin” şarkısı, Ersay Üner’in modern aranjesiyle dikkat çekiyor. Zengin melodik yapısı ve güçlü ritmiyle öne çıkan şarkı, akılda kalıcı nakaratı ve hareketli dizeleriyle enerjik bir müzik deneyimi sunuyor.



Melek Mosso, “Balerin” klibinde giydiği dikkat çekici kostümlerle de adından söz ettirdi. Stil danışmanı Emrah Kaya’nın katkılarıyla hazırlanan kostümler, klibe ayrı bir renk kattı. Klasik bale temaları ve modern dans figürleriyle zenginleştirilmiş sahneler, izleyicilere hem canlı hem de göz alıcı bir deneyim yaşattı. Melek Mosso’nun anne ve babasının klipte yer alması ise klibe duygusal bir boyut kazandırdı.


İki aylık bir çalışma sonucu tamamlanan “Balerin” klibinin yönetmenliğini Ecem Gündoğdu, görüntü yönetmenliğini ise Veli Kuzlu üstlendi. Çekimler, Beykoz Kundura Fabrikası’nda ve sıfırdan kurulan bir set ile karavanlardan oluşan alanda gerçekleştirildi. Sekiz dansçı ve otuz kişilik yardımcı oyuncunun yer aldığı klip, Melek Mosso’nun güçlü vokali ve dans performansıyla enerjiyi zirveye taşıdı.



Yedi Yaşında Beste Yaptı

Caz türünde eserler ortaya koyan şarkıcı Melek Mosso, eğitim dönemi boyunca korist ve solistlik yaptı. Özellikle Yıldız Tilbe ve Çukur dizisi için hazırlanan şarkıları seslendirerek milyonlarca kişi tarafından dinlendi. Yıldız Tilbe’nin şarkılarını yeniden yorumlayarak dikkatleri üzerine çekti.


Melek Mosso, 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri’de dünyaya geldi. Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesinde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Melek Mosso gerçek soyadı “Davarcı”yı İtalyanca bir müzik terimi olan ve “gittikçe hızlanarak” anlamına gelen “Mosso”’yla değiştirdi. Kendisiyle birlikte tüm ailesi de Mosso soyadını aldı.

Melek Mosso eğitimini tamamladıktan sonra geldiği İstanbul’da, Kadıköy-Beşiktaş vapur hattında müzik yaparak tanınırlığını arttırdı. Ayrıca piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri verdi. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans gösterdi.


Bir şarkı yarışmasında jüri özel ödülünü kazanmayı başardı ve Akustikhane Stüdyolarında kayıt yapma şansını yakaladı. “O Ses Türkiye” yarışmasına katıldı. 2018 yılında Youtube kanalında Yıldız Tilbe’ye ait “Vursalar Ölemem” şarkısını coverladı ve bu parça yaklaşık 15 milyon kez dinlendi.



Melek Mosso Şarkıları

Kedi, Gölgen Yeter, Keklik Gibi, Vursalar Ölemem, Sarıla Sarıla, Gönül Gözü, Unutan Kazanır, Cumartesi Türküsü, Yalan (ft. Aras), Kurtuldun Dediler, Kızgınım, Ağlarsam, Sonrası Kalır, Gel Desem de Gelme (Aras ile), Zülüf (Haluk Levent ile), Parayla Saadet Olmaz (Sevda Yüklü Şarkılar), Hayatım Kaymış, Kirpiklerin, Kimsenin Kimsesi (Veys Çolak ile), Karanfil (Yeni Türkü Zamansız), Yıllar Affetmez (Saygı Albümü: Bergen), Vazgeç Gönlüm, Sabahçı Kahvesi, Bu İş Bitmiş, Kendimi Vurdum (Live-Şanışer ile), Parayla Saadet Olmaz, Beni Hatırla (Ceylan Ertem ile) (Duyuyor Musun?), Çanakkale Türküsü (Burcu Arı ile, feat. Hatice Davarcı), İllettim, Üzülmedim ki (Azer Bülbül Proje Albümü), Mesele Belli, Sen Aldırma (İbrahim Erkal Hürmet 2), Balerin.


Comments


bottom of page