top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Aydan Şener İlk Kitabının İmza Gününde Okurlarıyla Buluştu

Ekranların efsane isimlerinden, güzelliği kadar asaleti ve kişiliğiyle de herkesin gönlünde taht kuran Aydan Şener, ilk kitabı “Kadına Dair”in tanıtımı kapsamında 25 Haziran Salı günü D&R Suadiye’de düzenlenen ilk imza gününde sevenleri ile bir araya geldi.


Etkinlikte, kitaplarını imzalayan Aydan Şener’e hayranları büyük ilgi gösterdi, uzun kuyruklar oluştu. Bir imza gününde bulunmanın, okurlarıyla bir araya gelmenin ve kitaba dair söyleşmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Aydan Şener, “İnsan belli bir dönemden sonra bu tür etkinliklerin kıymetini daha iyi anlıyor. Yıllarca beni izleyen, destekleyen, hep yanımda olan sevenlerimle ve sevdiklerimle D&R aracılığıyla bir araya gelmek bana da çok iyi geldi. Birikimlerimi paylaşmak büyük bir gurur kaynağı” dedi. İlk kitabı için “Hayatımın ödülü gibi” diyen Aydan Şener şunları söyledi:


İyi, Kötü, Güzel, Çirkin, Pek Çok Şey Yaşandı

“Kitap çıkarma fikri menajerim Bircan Usallı Silan’ın önerisiydi. Uzun zamandır yapmamı istiyordu, ben de daha fazla direnemedim ve Deniz Ertem Aydoğar söyleşisi ile kitapseverlerle buluştum. İyi, kötü, güzel, çirkin, pek çok şey yaşandı ama sonuçta geriye kalan sevgi. Bu da en güzeli. Kitabımı annem ve kızıma ithaf ettim. Kitapta kadına dair her şey var. Doktor Nur Topçu’nun doğru yaş alma, doğru beslenme ile ilgili görüşleri de destek oldu. Onunla da çalıştığım için çok mutluyum. Kitabın başında kalbimden kopan bir giriş yazısı da kaleme aldım. İnsanlar bu bölümü de okurlarsa çok mutlu olurum. Okurlarla el ele olmak, gözlerine bakınca sevgiyi, dostluğu paylaşabilmek çok kıymetli. Sırf bu duygu için bile imza günlerine devam edebilirim.


Kendimi Yazar Olarak Adlandırmıyorum

Kendimi yazar olarak adlandırmıyorum. Aslında Kadına Dair, gazete röportajlarının daha gelişmiş bir haliydi diyebiliriz. Yeni kitaplar çıkarmayı çok istiyorum ancak okurun ilgisi de bu isteğimde önemli bir kriter. Kitapla ilgili en heyecan verici kısım, kızım ve annemle ilgili duygularımı doğru anlatabilme telaşımdı. Annem çok disiplinli bir ebeveyndi. Bense kızımla arkadaş oldum. Dolayısıyla öteden beri hangisinin doğru olduğunu sorgulayıp duruyordum. Kitapta da bu duygularım yer alıyor.





Bana Bir Şeyler Katan Her Kitabı Okumayı Seviyorum

Ruhuma dokunan ve bana bir şeyler katan her kitabı okumayı seviyorum. Şu sıralarda Ayşe Erbulak’ın ‘Dokuz Oda Cinayeti’ adlı kitabını okuyorum. Kızım Ecem benim en önemli eleştirmenim. Onun dediği her şeyi muhakkak dikkate alıyorum. Bende iz bırakan kitapları ona da tavsiye ediyorum. En son Osman Balcıgil’in ‘İpek Sabahlık-Bir Suat Derviş Romanı’ adlı kitabını tavsiye ettim.


Şu Anda Okuduğum Bir Hikâye Var

Yeni bir proje için hazırlık aşamasındayım. Şu anda okuduğum bir hikâye var. Eğer kendimi hikâyenin ve karakterin içinde bulursam yeni sezonda tekrar buluşacağız. Aslında günün birinde İpek Sabahlık’ın dizisi veya filmi çekilecek olsa Suat Derviş’i canlandırmayı çok isterim.”



Kadına Dair Hakkında

Aydan Şener’in, iletişimci Deniz Ertem Aydoğar ile gerçekleştirdiği nehir söyleşisinden yola çıkarak hazırlanan Kadına Dair kitabı, oyuncunun kadın sağlığından güzelliğe, değişen ruh hâllerinden anneliğe, kadınlık hâllerinden insanlık hâllerine, kendi annesi ve çocuğuyla olan ilişkilerinden modaya kadar, insan ve hayvan sevgisiyle çarpan kalbinin ve iç dünyasının seslerini, geniş bir yelpaze ile okuyucuya sunuyor.Kitapta Dr. Nur Topçu ise güzellik, sağlık ve estetik konularında bilgi ve birikimleriyle konuk yazar olarak yer alıyor.


Aydan Şener Hakkında

1981 Türkiye Güzeli seçilerek hayatımıza giren Aydan Şener, 1984 yılında rol aldığı, Tarık Buğra’nın aynı adlı ünlü eserinden çekilen ‘Küçük Ağa’ dizisiyle ekranlara merhaba dedi. Ancak asıl ününü, 1986 yılında Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı efsanevi eserinden uyarlanan ‘Çalıkuşu’ dizisindeki ‘Feride’ rolüyle kazandı. Bugüne kadar onlarca film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan Şener aynı zamanda Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Suzan Avcı’nın da yeğeni.

コメント


bottom of page