top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Oksijen Temalı Su altı Sergisi Bodrum’da

Bodrum Belediyesi Bodrum Deniz Müzesi, Rotary 2440. Bölgeye bağlı Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü ve Project Poseidon iş birliğiyle gerçekleşen Blue Exile Art Project Sualtı Parkı’nın tamamlanan 1. etabı düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Üç ay önce çalışmalarına başlanan ve “oksijen” temasıyla hazırlanan heykel parkında altı sanatçının; mermer, eko-beton ve kil gibi denize dost malzemeler kullanarak ürettiği büyük boyutlarda heykeller bulunuyor.


1. Etap Tamamlandı

BEAP Sualtı Parkı’nın 1. Etap açılışına Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Temsilcisi Aslı Tanyel, Meclis Üyesi Cumhur Güven Taşbaşı, BEAP Project Posedion Proje Yürütücüsü Dr. Mert Gökalp, BEAP sanatçıları Ayla Turan, Doğu Çankaya, Esra Sağlık, Genco Gülan, Kemal Tufan, Mehmet Kutlu ile Rotary 2440. Bölge yetkilileri, projeye destek veren kurum ve kuruluşların yetkililerinin yanı sıra sanatseverler de katıldı.


Selen Cambazoğlu | Bodrum Deniz Müzesi Müdürü - Proje Koordinatörü
Selen Cambazoğlu | Bodrum Deniz Müzesi Müdürü - Proje Koordinatörü

Türkiye’de Bir İlk

Törende konuşan Bodrum Deniz Müzesi Müdürü ve Proje Koordinatörü Selen Cambazoğlu şunları söyledi: “Bu tip su altı parklarının dünyada ve ülkemizde örnekleri var fakat ülkemizde çevre ve sanatı birleştiren tek su altı parkı olarak Bodrum Sualtı Parkı’nı gösterebiliriz. Çevre projesi olarak başladık ve 2024 temamızı da oksijen olarak belirledik. Sponsorlarımıza ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”



Deniz Çayırları Çok Önemli

Deniz çayırlarının ciddi bir kayba uğradığını belirten BEAP Project Poseidon Proje Yürütücüsü Dr. Mert Gökalp ise “Kültür, sanat ve turizm projemizde aslında yapmaya çalıştığımız, ekosistemdeki deniz çayırlarının yerinin önemini vurgulamak. Bodrum’daki bu suyun berraklığının, deniz canlılarının ve kıyılarımızın bereketinin devam edebilmesi için bu çayırları korumamız gerekiyor” dedi.



En Önemli Oksijen Kaynağı Denizler

Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu da “Hayata geçirilen bu önemli projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Ana odağı çevreyi koruma bilinci olan BEAP’ın bilindiği üzere bu seneki teması oksijen. Çünkü dünyamızın en önemli oksijen kaynağının denizler olduğuna dikkat çekerek farkındalık yaratmak istiyoruz. Umarım mesajımız yerine ulaşır” dedi.



Uğrak Noktası Olacak

Suyun altında kalıcı olacak heykelleri; Ayla Turan, Doğu Çankaya, Esra Sağlık, Genco Gülan, Kemal Tufan ve Mehmet Kutlu hazırladı. Altı metre derinlikte berrak görüş açısı ve yılın büyük bölümü sıcak suyuyla tanınan Görecek adası, dalış okulları ve tekne gezilerinin uğrak noktası olacak.


Comments


bottom of page