top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODRUMDergi

Süper Lig'e Hoşgeldin Bodrum FK

Geçtiğimiz yıl finalde Pendikspora kaybederek son anda Süper Lig biletini kaçıran Bodrum Futbol Kulübü, Play-Off finalinde 90 dakikası 1-1 sona eren karşılaşmanın uzatma bölümünde Sakaryasporu 3-1'lik skorla geçerek Trendyol Süper Lig'e çıkan 3. takım oldu.


Süper Lig'e yükselen son takım Bodrum FK oldu. TFF 1. Lig Play-Off finalinde Sakaryaspor ile Bodrum FK karşı karşıya geldi. Final mücadelesinde uzatmalarda 3-1 kazanan Bodrum FK, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi. İsmet Taşdemir'in çalıştırdığı Bodrum FK, 19. dakikada Gökdeniz Bayrakdar ile öne geçerke 45. dakikada Rotman'ın kırmızı kart görmesiyle Sakaryaspor sahada 10 kişi kaldı. Karşılaşmayı 10 kişi sürdüren Sakaryaspor, 72. dakikada Dimitrov ile skoru eşitledi ve karşılaşma uzatmaya gitti. Bodrum FK, 95. dakikada Celutska ve 103. dakikada Tunahan ile bulduğu gollerle mutlu sona ulaştı. Ege ekibi, 110. dakikada Tunahan'ın gördüğü kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.



SÜPER LİG'E YÜKSELEN 3. TAKIM BODRUM FK

TFF 1. Lig'de sezonu 4. sırada tamamlayan Bodrum FK, play-offlara finalden katılan Sakaryaspor karşısında kazanarak Eyüpspor ve Göztepe'nin ardından Süper Lig'e yükselen son takım olmayı başardı.



GEÇEN SENE KAYBETMİŞTİ

Süper Lig tecrübesi olmayan Bodrum FK, geçen sezon da yükseldiği finalde Pendikspor'a yenilerek Süper Lig'e yükselme şansını kaçırmıştı. Sakaryaspor engelini aşan Ege ekibi, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek.



9 YILDA 4 LİG YÜKSELDİ

Bodrum FK, son 9 yılda dört lig yükselerek Süper Lig'e geldi.  

2014/2015 >> Bölgesel Amatör Lig  

2016/2017 >> 3. Lig  

2021/2022 >> 2. Lig  

2023/2024 >> 1. Lig

2024/2025 >> Süper Lig



SÜPER AMATÖR LİG'DEN SÜPER LİG'E

Celal Dumanlı 12 yaşında, altyapısından yetiştiği Bodrum Futbol Kulübü ile 18 yılda Süper Amatör Lig'de başladığı macerasında Süper Lig'e kadar çıkarak kırılması güç bir rekora imza attı.

  • Trendyol Süper Lig  

  • Trendyol 1. Lig  

  • TFF 2. Lig  

  • TFF 3. Lig  

  • Bölgesel Amatör Lig  

  • Süper Amatör Lig


Fikret Öztürk | Bodrum Futbol Kulübü Başkanı
Fikret Öztürk | Bodrum Futbol Kulübü Başkanı

MAÇLARIMIZI BODRUM'DA OYNAMAK İSTİYORUZ

Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan ve hakem Abdulkadir Bitigen'in düdük çaldığı karşılaşma sonrası şampiyonluk kupasını kazanan Bodrum Futbol Kulübü Başkanı Fikret Öztürk, maç sonu TRT Spor'a yaptığı açıklamada Trendyol Süper Lig'e çıkmak için planlı ve özverili bir çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Dört yıl önce biz bu takımı satın aldık ve A.Ş. oldu. Aldığımız zaman 2. Lig’de borçlu bir takımda. Önce borcunu ödedik ve borçsuz hâle getirdik. Bazı futbolcuları aldık ve futbolcularla o sezonu geçirdik. 2. Sene 1. Lig için Play-Off oynadık ve 1. Lig’e çıktık. 2 senedir 1. Lig’de Play-Off oynuyoruz. Bu sene kısmet oldu. Bodrum ve ülkemize hayırlı olsun. Son derece mutluyuz. Bodrum gibi bir yerden Süper Lig’e bir takımın çıkması… Demek ki oluyormuş… Gençlerden kurulu bir ekibimiz var. Altyapıyı yapmamız lazım. Stad problemimiz var ama herhalde hallederiz. Maçları Bodrum’da oynayacağız. Ne yaparsak yapacağız bir şekilde oynayacağız. Işıklandıracağız her şeyden önce. Büyüklerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız herhalde olayı görüyor. Bize bir stat yaptırır.  Onun hediyesi bize o olur.”


TADİLAT YAPILAMIYOR

Süper Lig'e yükselen Bodrum Futbol Kulübü maçlarını 5 bin kişilik şehir stadyumunda oynuyor. Stadın altındaki tarihi hipodrom dolayısıyla tadilat yapılamaması da yönetimin elini kolunu bağlıyor.



Comentários


bottom of page