top of page
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Küçük

Marilyn Monroe’nun Türk Versiyonu: Seda Mete

Hollywood’un dünyaca ünlü yıldızlarından Marilyn Monroe’ya benzerliğiyle dikkat çeken; sahne performansıyla ise “Pop’un Kraliçesi” Madonna’yı andıran şarkıcı Seda Mete, son dönemde Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden...

Seda Mete | Şarkıcı
Seda Mete | Şarkıcı

Adalet, Yanıla Yanıla ve Sevdalım şarkılarıyla müzikseverlerin gönlünde yer edinen Seda Mete çıkışını sürdürüyor. Kliplerinde Madonna ve Marilyn Monroe göndermeleri yer alan Seda Mete, “Marilyn’in naifliği ve zarifliğini; Madonna’nın sahnedeki o güçlü duruşunu ve vizyonunu örnek aldığım doğru. Bu bir taklit değil çünkü onlar birer ikon. Aynı imaj çalışmasını dünyaca ünlü Christina Aguilera, Lady Gaga, Paris Hilton, Bella Hadid de yaptı. Ayrıca ben saçlarım siyahken de Marilyn’e benzetilirdim” diyor.



Nükhet Duru, Ajda Pekkan, Işın Karaca, Ayhan Sicimoğlu, Aygün Kazımova, Rober Hatemo gibi tarzlarında başarılı birçok isme yıllarca vokal yaptıktan sonra Adalet, Yanıla Yanıla ve Sevdalım teklileriyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Seda Mete, tarzıyla da konuşulmaya devam ediyor. İşte BODRUMDergi’nin kapağını süsleyen Seda Mete’yle ilgili merak edilenler:


Seda Mete | Şarkıcı
Seda Mete | Şarkıcı

Beni Nükhet Duru Keşfetti

“Müziğe çok küçük yaşta Nükhet Duru’ya vokal yaparak başladım.

Çok şanslıydım, çünkü ustam Nükhet Duru’ydu. Beni o keşfetti. 11 yıl kendisine vokal yaptım. Kendimi bulmaya çalıştığım bu yolda; Ajda Pekkan, Işın Karaca, Ayhan Sicimoğlu, Aygün Kazımova, Rober Hatemo gibi tarzlarında başarılı birçok isme vokal yaptım. Hepsinden ayrı ayrı çok şey öğrendim. Fakat Nükhet Duru benim gerçekten divam. O bir okuldu benim için.


Seda Mete | Şarkıcı
Seda Mete | Şarkıcı

Yeteneklerimi Sahne Şovlarında Göstermekten Çekinmiyorum

Müzikal yolculuğumun başından bu yana birçok eğitim aldım. Davul, bas gitar, gitar gibi enstrümanları çalıyorum. 15 yıldır sahnelerin en deneyimli solistleriyle sahnede yer almam bana çok şey kattı. Yeteneklerimi sahne şovlarında göstermekten çekinmiyorum.


Seda Mete | Şarkıcı
Seda Mete | Şarkıcı

Tüm Çabam Örnek Bir Müzisyen Olabilmek için

Akışa teslim yaşıyorum. Her şey olması gerektiği zamanda gerçekleşiyor bana göre. Hem deneyimlerim hem de tecrübelerim doğrultusunda daha kendinden emin, ne istediğini bilen, örnek bir müzisyen olabilmek tüm çabam.


Seda Mete | Şarkıcı
Seda Mete | Şarkıcı

Sahne Bir İllüzyon Ben de Bir Şov Kadınıyım

İçimde iki Seda var. Biri sahnedeki çılgın güçlü kadın, diğeri de o büyüleyici atmosfere kapılmayan, mütevazı sakin kadın. Sahne bir illüzyon. Orada kalmaya devam edersem ‘Ben oldum’ derim. Mesele ‘Ben oldum’ dememekte. Günlük hayatımda son derece sessiz sakin biriyim.Ben bir şov kadınıyım. Müziğim, yorumculuğum çok önemli ama bir o kadar da göze hitap etmeyi seviyorum. İkisi birbirini çok iyi dengeliyor. Kendimi seksi buluyorum ve bu beni sahnede daha da öteye taşıyor. Sahnedeki şovların asla sesimin önüne geçeceğini düşünmüyorum.”


Seda Mete | Şarkıcı
Seda Mete | Şarkıcı

Seda Mete Fırtınası Esiyor

Arka arkaya çıkardığı “Adalet”, “Yanıla Yanıla” ve “Sevdalım” şarkılarıyla yıldızı parlayan Seda Mete, İstanbul’un en şık mekânlarında ve özel gecelerde fırtına gibi esmeye devam ediyor.


Seda Mete son yıllarda İstanbul’un renkli gece hayatı ve canlı müzik mekânlarının zirvedeki ismi. Peşinden sürüklediği hayran kitlesi Seda Mete neredeyse orada. Seda Mete son olarak “Bülent Özdemir Şarkıları” albümünde seslendirdiği “Sevdalım” ile müzik severlerle buluştu.


1995 yılında Hazal’ın seslendirdiği şarkının sözleri Seda Akay, müziği Bülent Özdemir’e ait. “Sevdalım” Seda Mete’nin kendine özgü yorumuyla ve Sezgin Gezgin imzalı yepyeni düzenlemesiyle kısa sürede albümün en beğenilen parçaları arasına girdi. Hayranlarının yoğun isteği üzerine kamera karşısına geçen Seda Mete, “Sevdalım” şarkısına Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın sokaklarında klip çekti.


Konserlerine hız kesmeden devam eden Seda Mete sahnelerde sevenleriyle buluşmaya devam ediyor.

Yorumlar


bottom of page