top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Zeki

2024 Kışının Saç Trendi: Hibrid Modeller

Saç tasarım uzmanı Şenol Zeytinoğlu, 2024 sezonunun favori renklerini, kesimlerini ve davet stilinin favori tasarımlarını BODRUMDergi için kaleme aldı.

Şenol Zeytinoğlu | Saç Tasarım Uzmanı
Şenol Zeytinoğlu | Saç Tasarım Uzmanı

2023 kış sezonunda kısa saçlar kadınlar tarafından pek beğenildi. Bu, sevimli kısacık kesimlerin popülaritesinin daha da süreceği anlamına geliyor. Ama öte yandan şehirde hafif dağınık modellerden düzgün balerin topuzlarına kadar pek çok yeni kesime rastlamak da mümkün.


Kesimlere gelince, güzel haber... Beğendiğiniz bir saç kesimini bulmak, kesinlikle sandığınız kadar zor değil… Peki, kış sezonunun trendleri neler? Bugünlerde gerçekten tek trend yok. Sosyal medya sayesinde trendlerin hızına ulaşmak artık neredeyse imkânsız. Ama size yeni sezonda çokça göreceğiniz saç modellerinin ipuçlarını vereyim.


Bob modeller daha da kısalıyor. Ancak klasik ve zamansız olduğu için asla modası geçmeyecek gibi görünüyor. Bu kış daha fazla katmanın yanı sıra 70’ler ve 90’ların biraz daha hareketli ve güncellenmiş kesimlerine rastlayabilirsiniz.

Doğal kıvırcık hareketi tüm hızıyla devam ediyor… Biz de doğa ananın size verdiklerini kucaklamak için buradayız. Bu kış yoğun kıvırcıkları ya da dalgaları öne çıkaran stiller ve kesimler biraz daha ileri gidiyor. Bizler de saç tasarımcıları olarak, size saçlarınızın ne kadar benzersiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ve doğallığınızla savaşmayı değil, onunla çalışmayı seçiyoruz. Bu görünümün anahtarı, saçları fazla şekillendirmek değil, ürünleri doğal dokuyla çalışmak için temel olarak kullanmaktır.

Havaların soğumasıyla birlikte, bu sezonun en sıcak sarı tonunun sıcaklığı da bir miktar soğuyor ama çok az. Buzlu platine ya da parlak altın sarısı tonlara doğru ilerlemek yerine, sezonda gölgeleri kullanmanın yerinde olduğunu düşünüyorum. Kış boyunca çok küllü tonlar yerine kendi içinde geçişli tonlarla saçlara tazelik hissi kazandırmayı amaçlıyoruz.

Saçlarda bakır rengi birkaç sezondur popülerliğini korumaya devam ediyor. Tabii ki bu kış da hiçbir yere gitmiyor. Ancak farklı versiyonlarını görmeye hazır olun hanımlar… Yumuşak bir güneş tonu yani açık kumralın sıcaklığının ve parlaklığının korunduğu ancak turuncu tonların azaltıldığı, ceviz kabuğu ağırlıklı tonlarını kullanıyoruz. Tabii, bakır tonlarının solmaya karşı hassas olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu nedenle saçların bakımını renk koruyucu maskeler ve saç kremleri ile tamamlamak gerektiğini hatırlatmak isterim.

2024 kış sezonu için en önemli trend, farklı saç kesimlerini bir arada sunmayı amaçlıyor yani bir nevi ‘mix & match’… Örneğin, bir saç kesiminin önünü diğerinin arkasıyla birleştirmek gibi. 70’ler ve 90’ların pek çok stilini bir araya getirerek her iki dönemin de en iyilerini göreceğiz. Bu saç kesimi, her modelden en iyi bölümü alıp hibrid bir versiyon oluşturarak geliştirildi.


Comments


bottom of page