top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Zeki

Dior Haute Couture İlkbahar-Yaz 2024 Koleksiyonu “Aura” Kadar Eşsiz

Maria Grazia Chiuri imzalı Dior Haute Couture İlkbahar-Yaz 2024 koleksiyonunun tamamına, büyüleyici Ariadne’nin repliklerini hatırlatan “aura” kavramı nüfuz ediyor.


Büyüleyici bir Ariadne’nin ipliği gibi, “aura” kavramı, Maria Grazia Chiuri tarafından hayal edilen tüm Dior haute couture ilkbahar-yaz 2024 koleksiyonunu besliyor. Tekstil sanatının çoğul güzelliğini keşfeden Kreatif Direktör, gösterinin Big Aura adlı senaryosunu tasarlayan Isabella Ducrot ile büyüleyici, yaratıcı bir diyalog başlattı. Koleksiyondaki 23 siluet, siyah karelerin içerisine yerleştirilmiş görsellerle sunuldu. Her haute couture parçası, aura ve benzersizliğin bir sembolüydü âdeta.


Koleksiyonda çağdaş görünümleri hayata geçirmek için Maison’un arşivleri yeniden ziyaret ediliyor. Mösyö Dior’un 1952 Sonbahar-Kış koleksiyonu için tasarladığı “La Cigale” isimli elbiseden ilhamla tasarlanan parçalar, Christian Dior’un çok sevdiği bir efekt olan rafine “moiré” kumaşla yüceltiliyor.



Sırayla sunulan kreasyonlar mimari bir zarafet inşa ediyor: Heybetli yakalı paltolar, abartılı kesimleri ortaya çıkaran geniş etekler, katmanlar, pantolonlar ve ceketler. Kadife giysiler cazibeyi artırıp akıcı bir şekilde hareket ederken görkemli bir kuş tüyü pelerin, işlemeli çift taraflı organze bir elbisenin üzerine oturuyor. Haute couture’ün auratik, heykelsi ve metamorfik değerini ifade eden bu muhteşem hikâye, başka dünyalara yolculuğa davet niteliği taşıyor.

Comments


bottom of page