top of page
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Küçük

100. Yıl Aşkına

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak Selanik-İstanbul-Bodrum üçgeninde gerçekleştirilen Maximiles Black The Bodrum Cup tamamlandı. 21 Ekim’de yapılan son yarışın ardından Ağanlar Tersanesi’nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu. Denizcilik ve yelken tutkunlarını buluşturan yarışmada 2023’ün kazananı Gara Poşet oldu.


100’den fazla yat, 2 bine yakın yelkenci ve 10 bine yakın ziyaretçiyi konuk eden ve 2 Ekim’de Selanik’ten başlayan The Bodrum Cup, Çanakkale ve İstanbul duraklarından sonra Bodrum’a döndü. Son etabı 21 Ekim’de Bodrum – Bodrum rotasında tamamlanan Maximiles Black 35. The Bodrum Cup’ın kazananı Gara Poşet oldu. Anadolu Sigorta’nın ödülü olan “The Challenge Winner of 2023” kategorisinde de birincilik ödülünü yine Gara Poşet kazandı.



Cumhuriyetin 100. yılına özel Maximiles Black The Bodrum Cup bu yıl üç ayrı etaptan oluştu. Yelkenler önce “Herşeyin Başladığı Yer” olan Selanik’e, Atatürk’ün doğduğu kente açıldı.


Daha sonra Türk karasularına geçti ve Çanakkale Anıtı’nı selamladıktan sonra bölgenin göz alıcı koylarının ardından İstanbul’un hareketli sularına yelken açtı. Dolmabahçe önünde Atamızı anan filonun İstanbul geçişi kentte tam bir bayram havası estirdi.























Bu görkemli geçiş İstanbul’da şehir hatları vapurlarının destekleriyle gerçekleştirilirken İstanbullular, Şehir Hatları’nın kaldırdığı ücretsiz feribot ile töreni denizden canlı olarak izleme fırsatı buldu. Ardından, ekipler Bodrum’a geri döndü.



Destekçisi Olmaktan Mutluyuz

Organizasyona dair açıklamalarda bulunan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, 6 yıldır Bodrum Cup’ı desteklediklerini belirterek, “Faaliyetlerimizi ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratma vizyonuyla sürdürüyoruz. Bunu sosyal etkisi yüksek projelerle de destekliyoruz. Deniz odaklı ekonomik faaliyetleri tanımlayan, mavi ekonomiye dikkat çeken Bodrum Cup ile iş birliğimiz de bunun bir sonucu. 6 yıldır destekçisi olduğumuz organizasyon, bu yıl yine kıyasıya yarışlara ev sahipliği yaptı. Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle Büyük Önder’in doğum yeri olan Selanik’ten başlayan yarışlar etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Her geçen yıl daha geniş bir coğrafyaya yayılan Bodrum Cup’ı bu yıl da desteklemekten büyük mutluluk duyduk” dedi.


Anadolu Sigorta’nın Platin sponsoru olduğu, 35. The Bodrum Cup bu yıl Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black’in isim sponsorluğu, Opet ve Tüpraş’ın ise ana sponsorluğunda Bodrum’da denizcilik ve yelken tutkunlarını buluşturdu. Türkiye İş Bankası ödülü olan Maximiles Black “The Winner of 2023” ile Anadolu Sigorta’nın ödülü olan “The Challenge Winner of 2023”ün kazananı Gara Poşet olurken 35. yıl özel kupasının sahibi ise Germania Nova oldu.



Çanakkale-Bodrum arasında gerçekleşen yarışların kazananına verilen Maximiles Black The Bodrum Cup Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Anma Yarışları Ödülü “The Challenge Winner of 2023” birincisi Colombaio, Opet & Tüpraş’ın ödülü “2023 Overall 1st Place” birincisi ise VAY teknesi oldu.


Maximiles Black The Bodrum Cup’ın Platin sponsorları arasında yer alan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan “The Challenge Winner of 2023” kategorisinde birinci olan Gara Poşet ekibine ödülünü verdi. Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan ise şirketin organizasyona 6. kez sponsor olmasından dolayı takdim edilen ödülü aldı.




Gazze’deki olayların ardından milli yas ilan edilmesi nedeniyle festival kapsamındaki Candan Erçetin konseri iptal edildi.

Comments


bottom of page